Borsaya yeni bakır şirketi

Güncelleme Tarihi:

Borsaya yeni bakır şirketi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 06, 2023 07:00

BORSA İstanbul’a bakır tel sektöründen yeni bir şirket katılıyor. Kayseri’deki fabrikasında yüksek teknolojili ince bakır tel üretimi gerçekleştiren Mega Metal, halka açılıyor. Halka arz için 7-8 Aralık tarihlerinde talep toplanacak.

Haberin Devamı

Şirketin hisse fiyatı ise 28.30 TL olarak açıklandı. Halka arz edilecek hisselerin yüzde 75’i bireysel yatırımcı, yüzde 24’ü yurtiçi kurumsal yatırımcı, yüzde 1’i ise şirket çalışanlarına ayrıldı.

Şirketin halka arzı nedeniyle düzenlenen basın toplantısında konuşan Mega Metal Yönetim Kurulu Başkanı Cüneyt Ali Turgut, “Halka arz büyüklüğü 1 milyar 725 milyon TL civarı olacak. Halka arz gelirinin yüzde 50’si organik ve inorganik büyüme, yüzde 10’u finansal borçlar, yüzde 30’u işletme sermayesi, yüzde 10’u da yenilenebilir enerji yatırımlarına ayrılacak diye planlıyoruz” dedi. Şirketin 2022 cirosunun 8.8 milyar TL olduğunu belirten Turgut, “Bu yıl da 11 milyar TL civarı bir ciroyla yılı kapatacağımızı düşünüyorum. Ağırlıklı olarak ihracatçı bir firmayız. İhracat iç piyasa oranımız yıllara göre yüzde 50-55 civarı değişiyor. Fakat iç piyasadaki müşterilerimizin ihracatçı olması sebebiyle ihracattaki payımız dolaylı olarak yüzde 80 şeklinde” diye konuştu.

Haberin Devamı

BAKIRA İHTİYAÇ ARTIYOR

Yenilenebilir enerji sistemlerinin, geleneksel enerji sistemlerine göre ihtiyaç duyduğu bakırın daha fazla olduğunu vurgulayan Turgut, şöyle konuştu: “Önümüzdeki 10 yılda elektrikli arabalarda 5-6 kat talep artışı olacak. Fosil yakıtla çalışan bir otomobile göre elektrikli otomobil dört kat daha fazla bakıra ihtiyaç duyuyor. Bakır tüketiminde dünya genelinde elektrikli araçlar, yenilenebilir enerji ve teknolojiyle birleşince 10-12 kat talepte artış olacağı görülüyor. Verilere baktığımızda önümüzdeki 10 yıl yapacak çok işimiz var.”

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!