Borsa'da yarın tek seans işlem yapılacak; 10 Ocak Pazartesi günü de tatil

Güncelleme Tarihi:

Borsada yarın tek seans işlem yapılacak; 10 Ocak Pazartesi günü de tatil
Oluşturulma Tarihi: Ocak 06, 2000 00:00

Haberin Devamı

İstanbul Menkul Kıymetler Borsası Hisse Senetleri Piyasası’nda Ramazan Bayramı arifesi olan yarın tek seans işlem yapılacak.

İMKB’de 10 Ocak Pazartesi günü de bayram tatili dolayısıyla işlem yapılmayacak.

Hisse senetleri piyasasında 5 Ocak’ta yapılan işlemlerinin takası 11 Ocak’ta, bugünkü seanslar ve yarınki tek seansta yapılacak işlemlerin takası ise 12 Ocak’ta gerçekleştirilecek.

Tahvil ve Bono Piyasası’nda ise yarın, aynı gün ve ileri valörlü işlemler saat 09.30-11.30 arasında yapılacak. Yarın yapılacak aynı gün valörlü işlemlere ilişkin nakit ve menkul kıymet takas yükümlülükleri en geç saat 12.15’de, repo karşılığı menkul kıymet bildirimleri ise en geç saat 11.50’ye kadar yerine getirilecek.

İMKB Uluslararası Pazar Uluslararası Tahvil ve Bono Piyasası’nda yarın işlemler 10.00-12.00 arasında yapılacak. Bu tarihteki işlemlere ilişkin nakit ve menkul kıymet takaslarında, uygulamadaki tarih ve saatler geçerli olacak. Daha önce gerçekleşmiş işlemlerin takas süresinin hesaplanmasında yarın işgünü olarak kabul edilecek.

Söz konusu piyasada 10 Ocak’ta işlem yapılmayacak ve daha önce gerçekleşen işlemlerin takas günlerinin hesaplanmasında bu tarih tatil kabul edilecek.

İMKB Uluslararası Pazar Depo Sertifikaları Piyasası’nda ise yarın ve 10 Ocak’ta işlem yapılmayacak. Daha önce gerçekleşmiş işlemlerin takas süresinin hesaplanmasında, yarın işgünü, 10 Ocak ise tatil olarak değerlendirilecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!