Borsada eğlence

Güncelleme Tarihi:

Borsada eğlence
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 03, 2016 19:51

Alışveriş, eğlence, konaklama ve marina hizmetleri ile dikkat çeken Via Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO) yüzde 25 hissesini halka arz ediyor. 306 milyon lira olarak öngörülen halka arz için 5-6 Mayıs’ta talep toplanacak.

Haberin Devamı

BÜNYESİNDE alışveriş, eğlence, konaklama ve marina hizmetleri sektörlerini barındıran Via Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO) yüzde 25 hissesini halka arz edecek. Halka arz için 5-6 Mayıs’ta talep toplanacakken halka arzın büyüklüğü 306 milyon lira olarak öngörülüyor. Halka arzda hisse başına satış fiyatı 13.6 lira olacak. Via GYO’nun portföyünde Viaport Asia, Viaport Marina, Viaport Venezia ve Vialand bulunuyor. Via GYO’nun halka arzı mevcut hisse satışı kapsamında yapılacak. 90 milyon lira sermayeli şirkette 22.5 milyon nominal paya denk gelen hisse halka arz edilecek. Söz konusu paylar şirkette yüzde 25 hisseye denk geliyor.

TABAN GENİŞLEYECEK

VİA GYO Yönetim Kurulu Başkanı Coşkun Bayraktar şirketin 2015 sonu itibarıyla aktif büyüklüğünün 3.3 milyar TL; portföy büyüklüğünün ise 3.2 milyar TL olduğunu belirterek, 290 bin metrekarenin üzerinde de brüt kiralanabilir alan büyüklüğü bulunduğunu söyledi. Bayraktar yurtiçi yatırımcılarını hedefledikleri halka arzla Türkiye sermaye piyasalarının derinleşmesine, yatırımcı tabanını gelişmesine katkı sunmak istediklerini belirterek “Yatırımcılarımızın birikimlerine değer katacak önemli bir fırsat sunmanın gururunu yaşıyoruz” dedi.

Halka arzda konsorsiyuma Finans Yatırım Menkul değerler liderlik edecek, ayrıca 23 aracı kurum görev alacak. Finans Yatırım Menkul Değerler Genel Müdürü Özgür Güneri ise VİA GYO halka arzında ‘günlük alım taahhüdü’ ve ‘yüzde 100 geri alım garantisi’ gibi halka arz teşvikleri uygulanacağını söyledi. Güneri 200 milyon liranın üzerindeki halka arz büyüklüğüyle son iki yılın en büyük halka arzını gerçekleştirdiklerini belirtti. Via GYO ve ortaklar tarafından 180 gün boyunca pay satmama ve bedelli sermaye artımı yapmama taahhüdünün geçerli olacağı halka arzda ortaklar, 1 yıl boyunca halka arz fiyatının altında pay da satamayacaklar. Halka arz sonucu VIA GYO payı alan tüm yatırımcılar, halka arzdan satın aldıkları payların tamamını veya bir kısmını VIA GYO paylarının Borsa’da işlem görmeye başlamasından itibaren 90 gün süreyle aralıksız bir şekilde hesaplarında tutmaları durumunda, 90 gün içerisinde hesaplarında gün sonunda bulunan en düşük şirket pay miktarının 14.00 TL fiyatından halka arz edenlere geri satma hakkına sahip olacak. Borsa İstanbul’da 28 gayrimenkul yatırım ortaklığı işlem görürken 10 liranın üzerinde hisse fiyatı bulunan üç şirket bulunuyor. Bunlar sırasıyla 34.4 ile Alarko GMYO, 18.94 ile Akmerkez GYO ve 14.05 lira ile Yeni Gimat GYO hisselerinden oluşuyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!