Borsa rekorlarını sürdürüyor

Güncelleme Tarihi:

Borsa rekorlarını sürdürüyor
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 01, 2023 07:00

Son haftalarda yükseliş trendini sürdüren Borsa İstanbul, rekor açılışla başladığı haftanın ilk işlem gününü yüzde 2.12 yükselişle, 7.216 puandan tamamladı.

Haberin Devamı

Öne çıkan endeksler sınai, demir çelik ve holding oldu. Günlük işlem hacmi ise kapanışta 172 milyar TL’nin üzerine çıktı. Gün içinde yatay seyir izleyen dolar/TL kapanışta 26.92; Euro/TL ise 29.69 oldu.

YÜZDE 55 ARTIŞ

Seçimlerin ardından, ekonomi yönetiminin belirlenmesi ve güven verici mesajlarla birlikte borsada yukarı yönlü hareketlerin başladığına dikkat çeken uzmanlar, mayıs ayından bu yana BIST100’de, yüzde 55’ten fazla artış kaydedildiğini belirtti. Ata Yatırım Araştırma Genel Müdür Yardımcısı Cemal Demirtaş, hem ekonomi hem de jeopolitik konularda izlenen yapıcı tutumla birlikte ülke riski algısında da ciddi bir düşüş var olduğuna dikkat çekerek şu değerlendirmeyi yaptı: “Çok ters bir gelişme olmadıkça, arasıra düzeltmeler olsa da yönün yukarı olabileceğini ve kısa vadede 7.500 seviyelerinin üzerine oturması da güven ortamının sağlamlaşacağının sinyalini verecektir. Düşük mevduat ortamında, genel güven ortamı devam ederse ve risk primi düşme eğilimini sürdürürse, borsa yine en cazip yatırım enstrümanlarından olmaya devam edecektir.”

Haberin Devamı

GÖZLER ENFLASYONDA

Bu haftanın yurtiçi piyasalar açısından en önemli verisi perşembe günü açıklanacak olan temmuz ayı enflasyonu olacak. Piyasalar bu anlamda enflasyon verisine odaklanırken;  analistlere göre, temmuz ayındaki vergi artışları, asgari ücret zammı ve kur geçişkenliğiyle aylık enflasyonun yüzde 9’un üzerinde gerçekleşeceği tahmininde bulunuyor. Yüzde 9.2’lik piyasa beklentisine paralel gerçekleşme ise haziranda yüzde 40’ın altına gerileyen yıllık enflasyonun yeniden yüzde 45’in üzerine çıkmasına neden olacak.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!