Borsa küskünlere rağmen bayrama rekorla girdi

Güncelleme Tarihi:

Borsa küskünlere rağmen bayrama rekorla girdi
Oluşturulma Tarihi: Mart 28, 1999 00:00

Haberin Devamı

Seçimin ertelenmesi ihtimalinin ortadan kalkmasının yanında uzun Bayram tatili süresince takas avantajını kullanan yatırımcıların alımlarıyla İMKB, bayram tatiline yeni tarihi zirvesinde girdi.

Bono faizlerindeki düşüşlerden de olumlu etkilenen Borsada İMKB Endeksi hafta boyunca 245 puan artarak, 4 bin 554 puana yükselirken, hisseler yüzde 5.7 oranında prim yaptı. Böylece borsa endeksi, global kriz öncesinde geçen yıl 16 Temmuz'da 4 bin 530 puanla yakaladığı zirveyi aşmış oldu.

Borsada pazartesi günü siyasete, daha doğrusu seçimleri erteletmek isteyen küskün milletvekillerine endeksli bir seyir vardı. İlk seansta düşen endeks, ikinci seansta toparlandı ve günü 7.42 puanlık artışla 4 bin 316 puandan tamamladı. Salı günü de kararsız bir seyir sonucu ilk seansta artan endeks ikinci seansta geriledi. Endeksin günlük kaybı sadece 1.18 puan oldu. Çarşamba günü günlük al-sat hareketlerinin yoğunluğu göze çarptı. Kosova'daki gelişmelere bağlanan düşüşler biraz hızlandı. 94 puan gerileyen endeks günü 4 bin 220 puandan kapattı. Günlük ortalama değer kaybı yüzde 2.2 oldu.

Perşembe günü takas avantajını ve dış borsalardaki çıkışları değerlendiren yatırımcıların alımları sonucunda Endeks 195 puan birden yükseldi. Hisse senetlerinin günlük ortalama değer artışı yüzde 4.6 oldu. Cuma günü de aynı nedenlerden kaynaklanan alımlar vardı. Endeks, Cuma günü 138 puan arttı. 4 bin 614 puanlık tarihi zirveyi de gören endeks bu seviyede tutunamadı ve haftayı 4 bin 554 puandan tamamladı. Hisse senetleri Cuma günü ortalama yüzde 3.14 oranında değer kazandı.

Borsa çevreleri, yükselişin güçlenerek sürdüğünü ifade ederek, uzun Bayram tatilinin ardından sürpriz sayılabilecek bir gelişme yaşanmazsa, bir miktar kar satışının gelebileceğini ancak yükselişin süreceğini kaydediyor.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!