Borsa İstanbul’dan yeni kapanış rekoru

Güncelleme Tarihi:

Borsa İstanbul’dan yeni kapanış rekoru
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 23, 2022 07:00

Borsa İstanbul, pazartesi gününü yüzde 1.40’lık yükselişle 3.062 puandan tamamladı ve tüm zamanların en yüksek günlük kapanışını gerçekleştirdi.

Haberin Devamı

Gün içi en yüksek seviye rekorunu da 3.083 puana taşıdı. Endeks, önceki kapanışa göre 42.29 puan artarken, toplam işlem hacmi 68 milyar lira seviyesine ulaştı. Bankacılık endeksi yüzde 3.55, holding endeksi yüzde 0.74 artış kaydetti. Sektör endeksleri arasında en fazla kazandıran yüzde 5.93’le iletişim, en çok kaybettiren ise yüzde 1.02’la ulaştırma oldu. Geçtiğimiz hafta Merkez Bankası’nın politika faizini indirmesi ve ticari kredileri indirmeye yönelik alınan makro ihtiyati tedbirlerin ardından, Borsa İstanbul küresel pay piyasalarından pozitif ayrışarak, tahvil faizlerinin düşüşü de ivme kazandı.

Uzun vadeli gösterge tahvilin bileşik faizi, bu yılın mart ayında yüzde 28.56 ile tarihi zirvesini görürken; düşüş trendine girmişti. Arka arkaya 5’inci ayı da düşüşle kapatmaya hazırlanan 10 yıllık gösterge tahvilin bileşik faizi, dün yüzde 13.96 ile Mart 2021’den bu yana en düşük seviyeyi gördü. Yurtiçi pay piyasalarının TCMB’nin kararları sonrası yükseliş eğilimini sürdürdüğünü ifade eden uzmanlar, yurt dışında ise ABD Merkez Bankası’nın (Fed) eylüldeki faiz kararına ilişkin devam eden belirsizliklerin piyasaları baskıladığı görüşünü savundu. Bu haftanın en önemli gündem maddelerinden birini oluşturan ve perşembe günü başlayacak olan Jackson Hole Ekonomi Politikası Sempozyumu’nda merkez bankası yetkililerinin açıklamalarının yatırımcıların odağında yer alması bekleniyor. Yapılacak değerlendirmelerde ise para politikalarının geleceğine ilişkin çıkarımla yapılmaya çalışılacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!