Borsa İstanbul'dan rekor üstüne rekor... Uzmanlar değerlendirdi! Yükseliş devam edecek mi?

Güncelleme Tarihi:

Borsa İstanbuldan rekor üstüne rekor... Uzmanlar değerlendirdi Yükseliş devam edecek mi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 28, 2023 09:58

Borsa İstanbul yatırımcısına kazandırmaya devam ediyor. Üst üste rekor kıran Borsa İstanbul 7 bin puanı aştı. Uzmanlar BİST'te yükselişin devamını bekliyor. BİST'in grafiği incelendiğinde yılbaşından bu yana yüzde 23, son bir yılda yüzde 175, son 10 yılda ise yüzde 865 kazandırdı.

Haberin Devamı

Borsa İstanbul rekor serisine devam ediyor. BİST güne yüzde 1,01 oranında primle 6925 puandan başladı. Açılışta 390 hisse yükselirken 31 hisse düştü. Böylece BİST 6925 puan ile açılışta tarihi rekor kırdı.

Açılışın ardından da primli seyrini sürdüren BİST günü yüzde 3,08 oranında yükselişle 7067 puandan tamamladı. Tarihi rekor ise 7096 puan oldu.

Dolar 26,9533 lira, euro 29,5562 lira, gram altın ise 1689 liradan işlem görüyor.

Borsa İstanbuldan rekor üstüne rekor... Uzmanlar değerlendirdi Yükseliş devam edecek mi

BİST UZUN VADEDE KAZANDIRDI

Borsa İstanbul geçtiğimiz yıl bugün 2543 puandan kapanış gerçekleştirmişti. Bugün ise 6992 puan seviyesine yükseldi. Son bir yılda BİST 100 endeksi yüzde 175 oranında kazandırdı. Yılbaşından 5661 puanda olan BİST bugüne oranla yüzde 23 oranında puansal bazda kazandırdı. Son 10 yılda ise yüzde 865 oranında prim yaptı.

Haberin Devamı

"YÜKSELİŞ TRENDİ DEVAM EDECEK"
Ceyhun Yavaş - Dinamik Yatırım Menkul Değerler Araştırma Uzmanı

Borsa İstanbul'daki rekorların devamını yorumlayan Dinamik Yatırım Menkul Değerler Araştırma Uzmanı Ceyhun Yavaş, Borsa İstanbul'da yükseliş trendinin devam edeceğini söyledi.

Yavaş'ın değerlendirmesi şöyle:

Seçimlerin ardından para politikasına yönelik soru işaretlerinin ortadan kalkması ve gerekli adımların atılmasıyla Borsa İstanbul’da oluşan yükseliş trendini takip ediyoruz. Dünkü enflasyon raporuyla beklentilerin güncellenmesi,  Merkez Bankası’na yeni isimlerin atanması ve bilançoların beklentiler üzerinde gerçekleşmesi Borsa İstanbul’da yükseliş trendinin bize devam edeceğini gösteriyor. 

"7000 PUAN SEVİYESİNİN ÜZERİNİ KONUŞABİLİRİZ"

Teknik anlamda 6800 seviyesi ön plana çıkıyor. Bu seviye üzerinde kalındığı sürece 7000 seviyesinin üzerini konuşabiliriz. Dolar bazlı grafiklere de baktığımızda ise 250$ seviyesinin üzerindeyiz. Bu seviye korunduğu taktirde 300$ seviyesi hedeflenebilir.

"YABANCI YATIRIMCININ İLGİSİ ARTACAK"

Enflasyon raporu sonrası gerçekçi rakamların ortaya konulması rasyonelleşme adına olumlu karşılıyoruz. Bu tarz adımların atılmasına devam edilmesi halinde özellikle yabancı yatırımcının ilgisinin artacağını düşünüyoruz.

Haberin Devamı

BİST'TE 9100 PUAN GÜNDEME GELEBİLİR
Batuhan Özşahin - Ata Yatırım stratejisti


Merkez Bankası Başkanı Erkan'ın açıklamalarının pozitif etkilerinin olabileceğine değinen Ata Yatırım stratejisti Batuhan Özşahin, Borsa İstanbul'un 9100 puan seviyelerine kadar yükselebileceğini söyledi.

MB BAŞKANI ERKAN'IN AÇIKLAMALARI BEĞENİLDİ

Borsa İstanbul’un dün açıklanan enflasyon raporunun sonunda performansına devam ediyor. Yeni başkan Hafize Gaye Erkan’ın sunumu piyasa tahmincileri tarafından uzun yıllardır görmediğimiz gerçekçilikte olduğu ve enflasyon tahminlerini piyasa beklentileriyle paralel seviyede açıkladığı için beğenildiğini söyleyebiliriz. Enflasyonun sene sonunda yüzde 58 olmasını tahmin ediyorum. Gelecek senede yüzde 33.

Haberin Devamı

"KREDİLERDE SEÇİCİ DAVRANILACAK"

Bununla birlikte faiz tarafında politika faizlerinde çok az bir sıkılaşma değil ama diğer tarafta dağıtılan kredilerin miktarlarında daha seçici olma yoluyla parasal sıkılaştırmayı devam ettireceklerini açıkladı.

"PİYASAYI BANKA VE OTOMOTİV DESTEKLİYOR"

Tabii borsadan performansında karların iyi gelmesinin de bir faktörü var. Bankacılık yerleri şimdiye kadar beklenenden daha iyi yani geldiğini söyleyebiliriz aynı şekilde otomotiv şirketlerinde beklenilen daha iyi hikâyeler açıkladığını görüyoruz. Onlar piyasayı destekliyor baktığımızda.

9100 PUAN KONUŞULABİLİR

Dolar bazında daha önce geçmekte zorlandığı 250 dolar seviyesini geçtik bu 6800’e tekâmül ediyor. Bu haftayı bu sene indirimli kaparsak biz olumlu performansın devam edeceğini düşünüyoruz ocak ayında 300 dolar seviyesini denemişti dolar bazlı, bu 9100’e denk geliyor. Açıkçası doğru makro politikaların uygulanmaya devam etmesi önemli olacaktır CDS'lerin 411’e gerilediğini görüyoruz. Burada da bunun yakın zamanda 400’ün altına aşağıya doğru geleceğini düşünüyoruz. Bu da genel olarak yine borsayı destekleyici olacağını düşünüyoruz.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!