Borsa İstanbul'a dünya çocuklarının eli değdi

Güncelleme Tarihi:

Borsa İstanbula dünya çocuklarının eli değdi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 07, 2013 11:38

Çocukların ve gençlerin finansal erişim ve eğitim vasıtasıyla bireysel yeteneklerini güçlendirmek, onlara finansal farkındalık kazandırmak amacıyla faaliyet gösteren Child & Youth Finance International tarafından bu yıl İstanbul’da düzenlenen II. CYFI Zirvesi ve Ödül Töreni çerçevesinde Borsa İstanbul’da gong töreni gerçekleştirildi.

Haberin Devamı

Child & Youth Finance International tarafından 7 – 9 Mayıs 2013 tarihleri arasında İstanbul’da düzenlenecek olan II. CYFI Zirvesi kapsamında Sermaye Piyasası Kurulu Başkanvekili Bülent Gökrem ile Kurul Üyeleri, Borsa İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Dr. M. İbrahim Turhan,  CYFI Başkanı Jeroo Billimoria ve The MasterCard Foundation Başkanı ve CEO’su Reeta Roy ile dünyanın dört bir yanından gelen yaklaşık 108 çocuğun katılımıyla Borsa İstanbul’da Gong Töreni düzenlendi. Bu yılki zirve; Sermaye Piyasası Kurulu’nun ev sahipliği, Borsa İstanbul’un ana sponsorluğu, T.C. Merkez Bankası, İstanbul Takas ve Saklama Bankası, Merkezi Kayıt Kuruluşu (MKK), Türkiye Sermaye Piyasası Aracı Kuruluşları Birliği (TSPAKB) katkıları ile gerçekleştiriliyor.

Haberin Devamı

108 misafir çocuk ve genç İstanbul'da

Her yıl çeşitli zirveler düzenleyerek farklı ülke ve yaş gruplarından çocuk ve gençleri finans, siyaset, araştırma, çocuk hakları alanlarında önemli isimleriyle buluşturan Child & Youth Finance International, bu yıl İngiltere’den Uganda’ya, Bangladeş’ten Meksika’ya 8 ile 22 yaş arasındaki 108 çocuğu İstanbul'da biraraya getirdi. Misafir çocuklar Gong Töreni’nin ardından Borsa İstanbul bünyesinde tüm gün süren eğitim çalışmaları ile aktivitelere katılacak.

Turhan: Çocuk ve gençlere destek sürecek

II. CYFI Zirvesi adına düzenlenen gong töreninde konuşan Borsa İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Dr. M. İbrahim Turhan; "Bugün burada dünyanın 80 ülkesinden 108 çocuğumuzu ağırlamanın mutluluğunu yaşıyoruz. Borsa İstanbul olarak, başta OECD, UNESCO ve UNICEF olmak üzere 500'e yakın uluslararası kuruluş ve şirketin üye olduğu CYFI girişimine destek veriyor olmak bizler için bir gurur kaynağıdır. Dünyanın içerisinden geçmekte olduğu finansal kriz sürecinde geleceğimizi şekillendirecek ve önemli roller alacak çocuklarımıza Borsa İstanbul'un kapılarını açarak, finansal bilincin yaygınlaştırılmasına katkıda bulunuyoruz. Önümüzdeki dönemde de çocuklarımıza ve gençlerimize olan desteğimizi sürdüreceğiz" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!