Borsa iki kez devre kesti

Güncelleme Tarihi:

Borsa iki kez devre kesti
Oluşturulma Tarihi: Ekim 26, 2023 07:00

Ortadoğu’daki gerginlik nedeniyle son haftalarda sert düşüşlerin yaşandığı Borsa İstanbul, dün (25 Ekim) güne moral alımlarıyla başlamıştı ancak ilerleyen saatlerde gelen politik açıklamalar arka arkaya satışlara neden oldu.

Haberin Devamı

Sert satıcı seyre yönelen BIST 100 endeksinde düşüş yüzde 5’i aşınca saat 16.49’da devre kesici çalıştı.

Aradan yarım saat geçtikten sonra borsada sürekli müzayede 17.19’da yeniden başladı. Hareketli saatlerin yaşandığı endekste bu kez daha sert bir düşüş hareketi görüldü. Düşüşün yüzde 7’yi aşmasıyla 17.23’te ikinci kez devre kesici çalıştı.

Kapanış saatine doğru düşüşünü hızlandıran borsa, günü yüzde 7.08 kayıpla tamamladı.İki kez devre kesicinin çalışması üzerine Borsa İstanbul’dan açıklama geldi. Açıklamada şöyle denildi:

GEÇİCİ DURDURULDU

“Saat 17.23:13 itibarıyla endekse bağlı devre kesicinin ikinci seviyesi tetiklenmiş ve Pay Piyasası’ndaki tüm işlem sıralarında,VİOP Pay ve Pay Endekslerine dayalı sözleşmelerde ve BAP Pay Senedi Repo Pazarı’nda işlemler geçici olarak durdurulmuştur. Pay Piyasası’nda varant, sertifika ve yeni pay alma hakkı kuponu sıralarında işlemler bugün yeniden başlatılmayacak, diğer işlem sıralarında kapanış seansı ile yeniden başlatılacaktır.’’ BIST 100’de 8080 ve 8250 seviyeleri direnç, 7890 puan destek konumunda bulunuyor.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!