Borsa haftayı rekorla açtı

Güncelleme Tarihi:

Borsa haftayı rekorla açtı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 09, 1997 00:00

Haberin Devamı

Borsa bu haftaya rekorla başladı. Borsa bileşik endeksi dün 74 puna birden artarak 2 bin 198 puanla yeni rekoruna ulaştı. Yaz aylarını Borsada hisseler dün ortalama yüzde 3.4 oranında artmış oldu.

Borsa sabah alıcılı açıldı ve birinci seansı 35 puan artışla tamamladı. Küçük çaplı kar realizasyonlarına karşın alımlar ikinci senasta da sürdü ve endeks günü rekor puanla 2 bin 200 sınırında tamamladı. Geçen haftanın ikinci yarısında kamularla başlayan çıkışın dün özel sektöre yayıldığı gözlendi. Endekste ağırlığı olan Koç ve Sabancı Grubu hisselerinde işlemler yoğundu. Kamu hisselerinin dün dinlenmede kaldığı gözlendi. Ağustos ayı enflasyon rakamlarının düşük çıkmasıyla başlayan ve faizlerdeki düşüşle hızlanan borsadaki yükselişin, tatilden dönen yabancıların devam eden alımlarıyla önümüzdeki günlerde sürmesi bekleniyor.

Piyasada yaşanan nakit sıkıntısının dün özellikle gecelik faiz ve repo oranlarını ise yükselttiği dikkat çekti. Merkez Bankası verilerine göre, piyasa dün 78 trilyon lira eksi rezervle açıldı. Merkez Bankası'nın repo ihalesi açmaması da piyasadaki sıkışıklığı artırınca gecelik oranlardaki artış hızlandı. Bankaların kendi aralarındaki işlemlerde gecelik faizler hafta sonuna göre 5-6 puan arttı ve yüzde 84'e kadar yükseldi. Bono oranları da dün küçük çapta yükseldi. İkinci elde bono oranlarının tekrar yüzde 118'in üzerine çıktığı gözlendi. Merkez Bankası'nın belirleyici olduğu döviz piyasalarında ise dış piyasalardaki gelişmeler belirleyici oldu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!