Borsa

Güncelleme Tarihi:

Borsa
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 23, 2000 00:00

Haberin Devamı


Alım için uygun seviyeler

Ne oldu?

Borsa açılışla birlikte düşüş trendini devam ettirerek birinci seansı 323 puanlık kayıpla 15 bin 917 puandan tamamladı. 15 bin 917 puandan kapanan birinci seansta hisse senetleri yüzde 1.99 oranında değer yitirdi. Birinci seansta 152 trilyon 807 milyar liralık işlem hacmi gerçekleşti. Yapı Kredi Bankası, Tüpraş, Garanti Bankası, İş Bankası-C, Akbank yoğun işlem gören hisseler arasında yer aldılar. Gün sonunda endeks 657 puan düşerek 15 bin 583 puandan kapandı. Diğer endekslerin kapanışları sırasıyla; Mali endeks 21 bin 132 puan, sınai endeksi 11 bin 251 puan, hizmetler endeksi 13 bin 936 puan oldu. İkinci seansta 163 trilyon liralık işlem hacmi gerçekleşirken Yapı Kredi Bankası, İş Bankası-C, Garanti Bankası, Tüpraş ve Akbank yoğun işlem gördüler.

Neden oldu?

Faizlerin yükselmesi borsada satışları beraberinde getirdi. Taze para girişinin olmaması ve yeni beklentilerin gerçekleşmemesi de piyasadaki huzursuzluğu artırıyor.

Ne olacak?

Uzmanlar, endekte 15 bin 600 seviyelerinin altına doğru çok ciddi düşüler beklemiyorlar. Orta ve uzun vadede yatırımcılara bu seviyelerin alım için uygun olduğu tavsiye ediliyor.

Uzman Gözüyle

Özgecan Fırıldak - Oyak Portföy Yönetimi Araştırma Müdürü

Borsadaki düşüş para piyasalarındaki faiz artışından kaynaklanıyor. Bu arada piyasalarda sıkıntılı günlerde yaşanıyor. Bankaların Temmuz ayına kadar açık pozisyonlarını kapatmaları TL'de talep fazlalığı yaratıyor. Ayrıca FED'in faiz artırımı, yabancıların kendi ülkelerine konsantre olmalarına neden oldu. Halka arzlardan dolayı da piyasa sıkışık durumda bulunuyor. Para girişinin olması için mecliste bekleyen tarım reformu, kamu bankalarının durumu, emeklilik yasasının yanı sıra Mayıs ayı enflasyon rakamları da çok büyük önem taşıyor. Borsadaki bu seviyelerin orta ve uzun vade de alım için uygun olduğunu düşünüyoruz.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!