Borsa

Güncelleme Tarihi:

Borsa
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 17, 2000 00:00

Haberin Devamı

Borsa yatay ve hacimsiz seyrediyor

Ne oldu?

17 bin 117 puandan kapanan birinci seansta hisseler yüzde 2.14 oranında değer yitirdi. Birinci seanta 216 trilyon liralık işlem hacmi gerçekleşti. Tüpraş, İş Bankası-C, Ereğli, Vestel ve Garanti Bankası yoğun işlem gören hisseler arasında yer aldılar. İMKB Ulusal-100 endeksi ikinci seansın sonunda ise 567 puanlık bir düşüşle 16 bin 925 puana geriledi. Diğer endekslerin kapanışları sırasıyla; Mali endeks 23 bin 012 puan, sınai endeksi 12 bin 053 puan, hizmetler endeksi 15 bin 307 puan oldu. İkinci seansta 136 trilyon liralık işlem hacmi gerçekleşti. Tüpraş, İş Bankası-C, Vestel, Akbank ve Garanti Bankası ikinci seansın yoğun işlem gören hisseleriydiler.

Neden oldu?

Kısa vadede beklentinin bulunmaması borsanın gevşek seyrinin devam etmesine neden oldu. Ayrıca piyasada yeterli paranın bulunmaması da sıkışıklığı artırıyor.

Ne olacak?

Yeni beklentiler olmadığı takdirde borsanın yatay ve hacimsiz bir seyir izlemesi bekleniyor.

Uzman Gözüyle

Göknur Karabıyık - Halk Yatırım Araştırma Müdür Yardımcısı

Kısa vadede yeni beklentilerin bulunmaması borsanın gevşek seyrini devam ettirmesine neden oluyor. Hafta boyunca endeks 16 bin 900'deki orta vadeli desteğinden hep döndü. İşlem hacmine baktığımızda çok düşük olduğunu görüyoruz. Borsanın bu düşüşü için bile hacim oldukça yetersiz. Büyük halka arzlar da piyasadan para çıkışını destekliyor. FED'in faiz artırımı piyasalar tarafından daha önceden satın alınmasından dolayı bugün fazla bir tepki yoktu. Ama yurtdışındaki gelişmeler borsa çevreleri tarafından yakından izleniyor. Çünkü ABD piyasalarının faiz artırımına vereceği tepki bizim için de önem taşıyor. Önümüzdeki günlerde yeni beklentiler olmadığı takdirde yatay ve hacimsiz bir seyir izlenecektir.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!