Bonozedelerin ödemeleri 8 Ekim'de başlayacak

Güncelleme Tarihi:

Bonozedelerin ödemeleri 8 Ekimde başlayacak
Oluşturulma Tarihi: Ekim 04, 2007 11:19

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Nazım Ekren, TMSF'ye devredilmeden önce İmar Bankasından bono alanların alacaklarının, 8 Ekim pazartesi günü ödenmeye başlanacağını bildirdi.

Haberin Devamı

TMSF tarafından yapılan yazılı açıklamaya göre, İmar Bankası'ndan karşılığı bulunmayan Hazine Bonosu alan ve TMSF’ye başvuran 13 bin 72 kişiye 8 Ekim Pazartesi günü ödeme yapılmaya başlayacak. Ziraat Bankası Şubeleri aracılığıyla bonozedelere toplam 499 milyon 938 bin 221 YTL ödeme yapılacak.

 ÖDEMELER ZİRAAT BANKASI’NDA AÇILACAK HESABA AKTARILACAK

Ödeme tutarının içinde, TÜFE endeksleri esas alınarak brüt yüzde 33,14 üzerinden yüzde 15 oranında gelir vergisi kesintisi yapıldıktan sonra net yüzde 28,16 oranında hesaplanan faiz de yer alıyor. Anapara ve net faiz toplamı, hak sahipleri adına Ziraat Bankası nezdinde açılacak hesaplara aktarılacak. Ödemelerin yapılabilmesi için evraklarda herhangi bir eksiklik bulunmaması gerekiyor. Hak sahipleri, ödeme için Ziraat Bankası Şubelerine, vatandaşlık numarasını havi resmi kimlik belgesi veya pasaportun asıllarını yanlarında bulundurarak başvuracak.

Haberin Devamı

ÖDEME İÇİN GEREKLİ BELGELER

Ödeme için gerekli belgeler arasında; Vatandaşlık numarasını havi resmi kimlik belgesi veya pasaportun aslı, Ziraat Bankası'na ibraz edildikten sonra, Bankaya verilmek üzere hak sahibince onaylı bir fotokopisi, hesap cüzdanı veya menkul kıymet satış işlem sonuç formunun veya alacağın varlığını tevsik edici belgelerin aslı, ikametgah da bulunuyor.

Ödemenin yapılabilmesi için hak sahiplerinin Bakanlar Kurulu’nun belirlediği taahhütname ve ibranameyi kayıtsız şartsız imzalaması gerekiyor.

Yeni başvuranlar ile eksik evraklarını tamamlayanların yer alacağı ikinci etap ödemenin de Ekim ayı içinde yapılması planlanıyor.

MAHKEME VE İCRA TAKİPLERİNE DAYALI BAŞVURULAR BDDK VE SPK’YA YAPILACAK

Mahkeme ve icra takiplerine dayalı başvurular ise Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) veya Sermaye Piyasası Kurulu’na (SPK) yapılacak. Açıklamada, Fon’a yapılan bazı başvurular mahkeme kararlarına veya icra takiplerine dayandırıldığı hatırlatılarak, “Bakanlar Kurulu Kararı’na göre TMSF’nin mahkeme kararlarına veya icra takiplerine dayalı ödeme taleplerini doğrudan yerine getirmesi mümkün değildir. Bu tür taleplerin doğrudan BDDK veya SPK’ya yapılması gerekiyor” denildi

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!