Bolu Tüneli'nde sürpriz ortaklık

Güncelleme Tarihi:

Bolu Tünelinde sürpriz ortaklık
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 05, 1998 00:00

Haberin Devamı

İstanbul-Ankara otoyolunun en zorlu kesimi olan ve yapımı hala süren Bolu Dağı Geçişi'nin müteahhidi İtalyan Astaldi firması, Bayındır Holding ile sürpriz bir ortaklık kurdu.

İki firmanın, ‘joint-venture’ olarak adlandırılan ortak girişimde birleşmesine ilişkin resmi işlemler, geçen hafta tamamlandı. Bu sürpriz ortaklığa, Bayındırlık ve İskan Bakanı Yaşar Topçu'nun onay verdiği öğrenildi.

Yapımına 11 yıl önce başlanan ve sık yaşanan çeşitli sorunlar nedeniyle tamamlanması 2000 yılına sarkan Bolu Dağı Tüneli kamuoyu gündemine en son, Topçu'nun firmaya, ‘‘Ya bitirin, ya gidin’’ restiyle gelmişti.

Astaldi'nin, Bayındır Holding ile ortaklık kurmasındaki temel amacın da, bugüne dek ‘yabancı bir firma olarak resmi makamlarla doğan çatışmaları’ bundan sonrası için en aza indirmek olduğu belirtiliyor.

Bayındır Holding'in, yerli üst düzey yönetici sorunu yaşayan Astaldi'ye üst düzey Türk yönetici katkısında bulunacağı, bunun da firmanın siyasi otoritelerle olan ilişkisini olumlu etkileyeceği belirtildi. Astaldi'nin Türkiye'deki Genel Koordinatörü Uğur Terzioğlu, yerli bir ortağın muhtemel sorunların çözümünde her zaman yararlı olduğunu söyledi. Bayındır Holding ile birlikteliklerinin yeni olmadığını söyleyen Terzioğlu, ‘‘Astaldi'nin tamamladığı Gümüşova-Gerede kesiminde Bayındır Holding, 1988-1992 yılları arasında ana taşaron olarak başarıyla çalışmıştı’’ dedi.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!