Bolayırlı: "THY'de büyüme durmamalı"

Güncelleme Tarihi:

Bolayırlı: THYde büyüme durmamalı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 23, 1997 00:00

Haberin Devamı

THY Genel Müdürü Yusuf Bolayırlı, şirketin son yıllarda çok hızlı büyüdüğünü ve büyümenin artarak süreceğini söyledi. Bolayırlı, ‘‘THY'na elbisesi artık dar gelmeye başladı. Bu büyümeye uçak, personel sayısı ve teknik olarak da ayak uydurmak zorundayız'' dedi.

Yusuf Bolayırlı, şirketteki gelişmeler ve bundan sonraki hedefleriyle ilgili olarak yaptığı açıklamada, THY'nın milli bir kuruluş olduğunu ve bu nedenle yeni uçuş noktaları açılması için çok yoğun bir taleple, hatta zaman zaman da baskı ile karşılaştıklarını anlattı.

THY'nın, gelen talepleri karşılamak amacıyla çok hızlı bir büyüme içerisinde olduğuna dikkat çeken Bolayırlı, şöyle konuştu:

‘‘Bu büyüme artarak sürecektir. Ancak, THY'na elbisesi artık dar gelmeye başladı. Yani büyüme, bazı sorunları da beraberinde getirdi. Daha çok meydana uçacaksanız, daha çok uçak, daha çok personel ve buna yeterli teknik yapı gerekir. Büyümeyi durdurmak kimsenin işine gelmez, ancak şirket olarak büyümeli, havaalanlarını da yeterli hale getirmeliyiz. Unutmamalıyız ki, her koyundan bir post çıkar.''

THY Genel Müdürü Bolayırlı, son alınan A-340 ile birlikte uçak sayısının 66'ya, koltuk sayısının da 10 bin 38'e çıkarıldığını kaydetti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!