Bodrum’da fiyat düştü doluluk arttı

Güncelleme Tarihi:

Bodrum’da fiyat düştü doluluk arttı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 17, 2023 07:00

Bodrum otelleri, ağustos ve eylül de biraz nefes aldı.

Haberin Devamı

Otellerin boş kalmasının en önemli nedeni olarak, fiyatların yüksek olması gösterilirken, temmuz ayının sonunda TURSAB Başkanı Firuz Bağlıkaya, konaklama sektörüne ‘fiyat indirin’ çağrısında bulunmuş, fiyatların daha makul seviyelere inmesi halinde daha çok yurttaşın tatile çıkma imkânı yakalayacağını belirtmişti. Ağustos ayına yüzde 30-35 seviyesinde indirimlerle giren Bodrum otellerinde doluluklar arttı. Bodrum Esnaf Sanayici ve İş İnsanları Derneği (BESİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Neslihan Nazlıoğlu, 130’a yakın otel ve acente ile yapılan stres anketi sonuçlarına göre Bodrum’da temmuz ayında yüzde 65 seviyesinde olan doluluk oranının, ağustosta yüzde 75 seviyesine yükseldiğini söyledi.

AMERİKALI ‘PAHALISINIZ’ DEDİ

BESİAD Başkanı Nazlıoğlu, aslında bu fiyat düşüşünün de yeterli olmadığını belirterek, ‘‘Hâlâ 4 yıldızlı bir otel oda kahvaltı 10 bin TL seviyesinde. Bu da pek çok insan için ulaşılabilir bir seviye değil’’ diye konuştu. Bodrum Gündoğan’da bulunan Mivara Luxury Bodrum’un Genel Müdürü Mete Üsküdarlı da ağustos ayında fiyat düşürdüklerini ve bunun pozitif etkilerini gördüklerini ifade etti. Üsküdarlı, ‘‘Bu sene sektörde maliyetler inanılmaz derecede arttı. Ancak biz o artışı tüketiciye yansıtamadık. Biraz artış yaptığımızda dahi tüketicinin o fiyatları kabul etmediğini gördük. Hatta sadece yerli turist değil, Amerikalı bile ‘pahalısınız’ dedi. Bu noktada da Mısır ve Dubai devreye girdi. Biz de TÜRSAB’ın da çağrısıyla, fiyatlarımızı yüzde 30-35 seviyesinde kırdık. Fiyat düşüşüyle ağustos ayını temmuzdan çok daha iyi geçirdik. Doluluğumuz yüzde 40’lardan, 60’ın üzerine çıktı. Bu oranlar eylülde de devam ediyor’’ diye konuştu.

Haberin Devamı

ARAP TURİST KENDİNİ GERİ ÇEKTİ

Mete Üsküdarlı, Arap turistlerin kaybedilmeye başladığı uyarısında da bulundu. Üsküdarlı, şu ifadeleri kullandı: “Temmuz-ağustosta Bodrum’daki lüks otellere gelen turistlerin neredeyse yarısını Ortadoğu’dan gelen misafirler oluşturuyordu. Ancak göçmen karşıtlığı söylemler nedeniyle, bu sayı şimdi çok çok azaldı. Örneğin Fas’tan gelen bir kadın turistin Taksim’de sözlü saldırıya uğraması sosyal medyada viral oldu. Bu ve bunun gibi videoları yalnız biz görmüyoruz, onlar da ülkelerinde görüyorlar. Ortadoğu’da 350 milyona yakın nüfus var. Ve bu kitle Türkiye’yi çok seviyor. Ancak bu negatif haberler, Arap turistlerin Türkiye ile ilgili taleplebine yansıyor. Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı’nın (TGA) bu ülkelerde bir imaj çalışması yapmasının faydalı olacağı görüşündeyim.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!