Bodrum, Berlin’e ‘tek başına’ asıldı, 70 bin Alman turist çekecek

Güncelleme Tarihi:

Bodrum, Berlin’e ‘tek başına’ asıldı, 70 bin Alman turist çekecek
Oluşturulma Tarihi: Mart 13, 2011 00:00

Dünyanın en büyük turizm fuarlarından biri olan ITB Berlin Turizm Borsası Fuarı’na Türkiye standı yerine bu yıl tek başına katıldı.

Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, bu yıl ikinci kez katıldıkları fuara Türkiye standı yerine tek başlarına katılmalarının nedenini, “Geçen yıl katıldığımızda gördük ki Almanlar Bodrum’u yeterince bilmiyor. Tek başımıza katılarak Bodrum’u bağımsız bir şekilde tek başımıza anlatmak istedik” şeklinde açıkladı.
Büyük ilgi
Berlin ITB Turizm Fuarı’na Bodrum Yarımadası Tanıtma Vakfı (BOYTAV) faaliyetleri kapsamında 65 metrekarelik bir standla Avrupa bölümünde katıldıklarını kaydeden Kocadon, şunları anlattı: “Standımız çok yoğun ilgi gördü. Özellikle havayolu temsilcileri ve tur operatörleri ile çok iyi görüşmeler gerçekleştirdik. Geçen yıl 40 bin Alman turisti Bodrum’da ağırlamışız. Bu yıl 70 bin turist hedefliyoruz. Fuarda gördüğümüz ilgi de bunu gösteriyor.”
Altyapı çalışmaları
Bodrum’un altyapı çalışmalarının turistleri daha iyi ağırlayabilecek seviyeye yükseltmek için yoğun çaba gösterdiklerini kaydeden Kocadon, şunları dile getirdi: “Bodrum Havalimanı inşaatı yoğun bir şekilde sürüyor. Bu yıla yetişmezse önümüzdeki yıl çalışmalar tamamlanacak. 2 yıl içinde Bodrum’u hakkettiği dünya çapında konumuna kavuşturacağız. Fuar boyunca tur operatörlerine Bodrum markasını anlattık. Bodrum’nun tatilcilere her şey dahil tesislere yapılan tatillerden farklı bir deneyim sunduğunu vurguladık. Bodrum deneyiminin nasıl bir şey olduğunu Almanlara göstermeye çalıştık.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!