Bodrum 1 milyon yabancı turist hedefi koydu

Güncelleme Tarihi:

Bodrum 1 milyon yabancı turist hedefi koydu
Oluşturulma Tarihi: Kasım 20, 2023 16:46

Muğla’nın dünyaca ünlü turistik ilçesi Bodrum’un tanıtımı için fuarlara katıldıklarını söyleyen Bodrum Otelciler Derneği Başkanı Ömer Faruk Dengiz 2024 sezonu için umutlu olduklarını söyleyerek 1 milyon yabancı turistin üzerine çıkmak isteklerini belirtti.

Haberin Devamı

Dünyanın en önemli turizm merkezlerinden biri olan Bodrum’da 2023 yaz sezonun sona ermesinin ardından başta yurt içi olmak üzere yurt dışında turizm fuarları başladı. Bodrum tanıtımı için yurt dışındaki fuarlarda Bodrum stantlarına oldukça yoğun ilgi gösterildi. Başta seyahat acentaları olmak üzere İngiltere’deki havayolu firmaları 2024 turizm için Bodrum’a yüzde 15 ila 20 arasında kapasite artışı oluşturdu. Turizmciler 2024 sezonu için Bodrum’da 1 milyondan fazla yabancı turist beklediklerini ifade etti.

’FUARLAR BODRUM TANITIMI İÇİN KATKI SAĞLIYOR’

Yurt dışında katıldıkları fuarda Bodrum’a ilginin yüksek olduğunu söyleyen Bodrum Otelciler Derneği Başkanı Ömer Faruk Dengiz, "Bodrum Otelciler Derneği olarak Antalya ve Londra’daki turizm fuarlarına katıldık. Seyahat acentaları ve havalimanlarıyla toplantılar yaptık. 2024’e umutlu bir şekilde girmeyi hedefliyoruz, sezon hazırlıklarına şimdiden başladık. İngiltere’de ki katılığımız fuarda ilgili havayolu firmaları 2024 yılı için yüzde 15 ila yüzde 22 arasında kapasitesini arttırdı. Bodrum tanıtımı için seyahat acentaları ve havayolu firmaları tanıtımları arttıracak. 2024 için havayolu ve seyahat acentaları 1 milyon yabancı turistin üzerine çıkmayı hedefleyecekler. Biz de BODER olarak Bodrum’un tanıtımı için yerel yönetimler ve sivil toplum kuruluşlarıyla görüşeceğiz. Ev kiralama uygulamasıyla ile ilgili yakın zamanda bir kanun çıktı. Yasal olarak evler belli süreye kadar kiralanacak. Bunun yanı sıra turizm işletme belgesini almakla yükümlüler. Güvenlik açısından kayıt oluşturulması ve turizme entegre olması güzel bir şey. Herkes vergisini ödeyerek bu işi yaparsa güzel olacak. Kayıt dışı girişler Türkiye’ye de zarar veriyor, bu yasanın turizme katkı sağlayacağını düşünüyorum" diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!