BKM Yönetim Kurulu Başkanlığı'na Canko seçildi

Güncelleme Tarihi:

BKM Yönetim Kurulu Başkanlığına Canko seçildi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 09, 2007 15:27

Bankalararası Kart Merkezi (BKM) Yönetim Kurulu Başkanlığına Soner Canko seçildi.

BKM'den yapılan yazılı açıklamada, 17'inci Olağan Genel Kurul Toplantısında yapılan seçimde yeni Yönetim Kurulu üyelerinin belirlendiği, bir yıldır BKM'nin Yönetim Kurulu Başkanlığını yürüten Uğur Çelebioğlu'nun görevini Bileşim Alternatif Dağıtım Kanalları ve Ödeme Sistemleri AŞ Genel Müdürü Soner Canko'ya devrettiği bildirildi.
Açıklamada, yapılan seçim sonucunda Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığına Garanti Ödeme Sistemleri Genel Müdür Yardımcısı Tunç Daşar'ın, Yönetim Kurulu üyeliklerine Selma Saka, Uğur Çelebioğlu, Hasan Ünal, Halil Emre, Alparslan Özbey, Hakan Kaplan'ın, Denetim Kurulu üyeliklerine Musa Değerli ve Özgür Öztürk'ün seçildiği kaydedildi.

İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümünden mezun olan Soner Canko, aynı üniversitenin Ekonomi Bölümünde yüksek lisans ve doktora yaptı. İş yaşamına 1990'da Dışbank'ın bilgi teknolojileri bölümü bankacılık destek biriminde kullanıcı koordinatörü olarak başlayan Canko, sırasıyla Procter&Gamble'de satış ve zincir müşteriler temsilciliği, Citibank, Alternatifbank ve Bank Kapital'de pazarlama, şube ve satış müdürlüğü, HP Türkiye'de ise danışmanlık ve entegrasyon birimi başdanışmanlığı görevlerinde bulundu.

Ağustos 2003'te Bileşim AŞ'ye geçen Canko, burada Ziraat Bankası ve Halk Bankası'nın kredi ve debit (ön ödemeli) kartlar, ATM'ler, POS, çağrı merkezi gibi alternatif dağıtım kanalları operasyonlarının yönetiminden sorumlu bulunuyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!