‘Bizden duymadıklarınıza itibar etmeyin’

Güncelleme Tarihi:

‘Bizden duymadıklarınıza itibar etmeyin’
Oluşturulma Tarihi: Şubat 28, 2024 07:00

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, son dönemde sosyal medyada yer alan “Kredi kartına taksit yasağı geldi” şeklindeki haberlerin gerçeği yansıtmadığını belirtti. Konuyla ilgili Dezenformasyonla Mücadele Merkezi’nin yaptığı yalanlama tweetini alıntılayan Şimşek “Lütfen bizden duymadığınız hiçbir habere itibar etmeyin” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Bakan Şimşek, “Piyasalarda tedirginlik ve güvensizlik oluşturmaya yönelik kasıtlı haberler dolaşıma sokulmaktadır. Orta Vadeli Program’ımızda uygulayacağımız politikaları net bir şekilde ortaya koyduk. Kurala dayalı ve öngörülebilir politikalarımız seçim sonrası dönemde de aynen devam edecektir. Bu çerçevede vatandaşlarımızdan istirham ediyorum; lütfen bizden duymadığınız hiçbir habere itibar etmeyin” dedi.

DMM: MESNETSİZ, SPEKÜLATİF

Öte yandan İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi (DMM) de benzer haberlerin gerçek olmadığına ilişkin bir açıklamada bulundu. DMM’nin açıklamasında, “Bazı sosyal medya hesaplarında yer alan ‘Kredi kartına taksit kaldırıldı’ iddiası doğru değildir. Hazine ve Maliye Bakanlığı veya ilgili kuruluşlar tarafından, kredi kartı kullanımlarında taksit uygulamasının kaldırılmasına ilişkin hayata geçirilmiş herhangi bir düzenleme bulunmamaktadır. Kredi kartları konusunda doğru olmayan bilgiler üzerinden, piyasanın işleyişini bozabilecek mesnetsiz ve spekülatif açıklamalar yapıldığı tespit edilmiştir. Resmi kurum ve yetkililerin dışında yapılan açıklamalara itibar etmeyiniz” denildi.

Haberin Devamı

VEDAT IŞIKHAN: ÇALIŞMAMIZ YOK

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan ise staj sigortası ve kademeli emeklilik hakkında çıkan haberlere açıklık getirdi. Işıkhan, bu konularda şu anda herhangi bir çalışmanın olmadığını söyledi: “Gündemimizde staj mağdurları ve kademeli emeklilikle ilgili bir çalışmamız yok.”

BAKMADAN GEÇME!