Bizde kazanıp Romanya'da zenginler ligine girdiler

Güncelleme Tarihi:

Bizde kazanıp Romanyada zenginler ligine girdiler
Oluşturulma Tarihi: Kasım 09, 2002 01:43

Romanya'nın haftalık ekonomi-finans dergisi Capital, ülkenin ilk 100 zenginini açıkladı. Ünlü tenisçi Tiriac 700 milyon dolarla ikinci, Hagi 40 milyon dolarla 49'uncu, Lucescu 53'üncü, Popescu 30 milyon dolarla 71'nci sırada gösterildi.

ROMANYA kamuoyu, Nicolai Çavuseşku döneminden yıllar sonra zenginlerini tanıdı. Romanya'nın haftalık ekonomi - finans dergisi Capital kasım ayının birinci sayısında ülkenin en zengin 100 Rumenin listesini yayınladı. TOP 100 de spor kökenli insanlar hep ön sıralarda yeraldı. Listenin ilk sırasında 900 milyon dolar ile Yunanistan'ın yüzde 50, İtalya'nın yüzde 30 Petro Gaz ihtiyacı, 8 ülkede Butan Gas işletmesi, emlak yatırımları, matbaası ve Milano'da bir sarayı bulunan 85 yaşındaki Iosif Constantin Dragan Romanya'nın en zengini olarak yerini alırken, ikinci sırada 700 milyon dolar ile ünlü tenisci İon Tiriac gösterildi. Romanya'nın 100 ünlü zengini listesinin 49'ncu sırasında 40 milyon dolar ile eski Galatasaraylı, Romanya futbolunun kralı Gheorghe Hagi yeraldı. Futboldan yaklaşık 20 milyon dolar kazandığını söyleyen Hagi'nin, Mamaia'da İaki oteli, Popescu ile ortak olduğu Hagi Sport firması, Bükreş ve Köstence de mülkiyetleri bulunuyor. Listenin 53'üncü sırasında ise 40 milyon dolar ile Beşiktaş Teknik Direktörü Mircea Lucescu'nun adı yazılı.

55 yaşında evli bir çocuklu Lucescu'nun, Croma sigorta, Nely Voyages turizm şirketleri, hesaplarında 10 milyon dolar nakit para, Romanya ve İtalya'da binaları ve arazileri, çok başarılı olamadığını söylediği adını taşıyan bir ayakkabı fabrikası listede yazılı. 73'ncü sırada ise 30 milyon dolar ile Gheorghe Popescu yeraldı. Galatasaray'ın eski yıldızının bir futbol okulu, Calafat şehrinde oteli, lastik fabrikası, Köstence, Poiana Braşov ve Calafat şehirlerinde evleri ile 150 bin dolar değerinde Ferrari arabası bulunuyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!