Biz ekmeğini taştan çıkaran bir ülkeyiz

Güncelleme Tarihi:

Biz ekmeğini taştan çıkaran bir ülkeyiz
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 23, 2010 00:00

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Türkiye’nin ekonomik sisteminde hazırdan yemek bulunmadığını söylerken, “ Biz ekmeğini taştan çıkaran bir ülkeyiz” dedi.

TOBB Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmasında, özellikle son 6-7 ayda Türkiye ekonomisiyle ilgili gerçekten çok olumlu gelişmeler bulunduğuna dikkat çeken Babacan, cari açık konusunda özellikle enerjiye dikkat çekti. Cari açığın en yüksek olduğu 2008 yılında Türkiye’nin 48 milyar liralık enerji ithalatı bulunduğunu anlatan Babacan, Türkiye’nin enerji kaynaklarının kısıtlı olduğunu, Türkiye’nin ekonomik sisteminde hazırdan yemek bulunmadığını belirtti. Türkiye’nin kendi milli politikalarıyla ekonomisini geliştireceğini belirten Babacan, son iki üç yılda bunun sonuçlarını gördüklerinianlattı. Türkiye ekonomisindeki bu hızlı toparlanmanın işsizlik oranlarındaki düşüşü de beraberinde getirdiğini söyleyen Babacan, şöyle konuştu: “Gittikçe hızlanan bir şekilde istihdam sayısı Türkiye’de artıyor, işsizlik oranı da düşüyor. Bu beklenenden çok daha erken ve çabuk oluyor.”

Günlük 1 doların altında geliri olan vatandaş artık yok

TÜRKİYE’de yoksullukla ilgili verilere değinen Ali Babacan, “Türkiye’de yoksulluğu sıfırladığımızı söylemedik. Ancak yoksul sayısında ciddi azalma var” dedi. Türkiye’de günlük bir doların altında geliri olan vatandaşın artık kalmadığını ifade eden Babacan, “Günlük 2 doların altında yaşamını sürdüren vatandaşımız da hemen hemen kalmadı” dedi.

Bir aylık memur maaşı, 147 kilogram daha fazla et alıyor

TÜRKİYE’de refah artışı yaşandığını dile getiren Ali Babacan, en düşük memur maaşı alan vatandaşın 2002 yılında bir aylık maaşıyla 326 kilo ekmek alabildiğini, bugün ise bir aylık maaşıyla 473 kilo ekmek alabildiğini dile getirdi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!