Bitcoin’den ana akıma ilk adım

Güncelleme Tarihi:

Bitcoin’den ana akıma ilk adım
Oluşturulma Tarihi: Ocak 12, 2024 07:00

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’ndan (SEC) beklenen Bitcoin onayı geldi. SEC, yatırımcılara geleneksel bir borsa aracılığıyla Bitcoin’e yatırım yapma olanağı sunan spot Bitcoin ETF’ler için izin verdi.

Haberin Devamı

SPEKÜLATİF varlık Bitcoin’e merkezi sistemden onay geldi. ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), spot Bitcoin Borsa Yatırım Fonları’na (ETF) izin verdi. Yani artık, Bitcoin’in fiyatına entegre olan bu fonlar aracılığıyla geleneksel borsalarda alım satım işlemleri yapılabilecek. Bunun da Bitcoin’e yatırım yapmak isteyen bireysel ve kurumsal yatırımcılara daha kolay bir seçenek sunacağı; bu durumun kripto para pazarının büyüklüğünü artırabileceği belirtiliyor.

Konuyla ilgili Hürriyet’e değerlendirmelerde bulunan Trive Yatırım Araştırma Direktörü Dr. Tuğberk Çitilci, bu onayın Bitcoin’in kredibilitesi için çok önemli bir kırılma noktası olduğunu söyledi. Dr. Çitilci, “Bu da, merkez bankalarının ilerleyen zamanlarda dijital paralaşma süreçlerinin ön başlangıcı” ifadelerine yer verdi.

Haberin Devamı

Bitcoin’den ana akıma ilk adım

ETHEREUM’DA RALLİ

Dünyanın en büyük varlık yönetim şirketi Blackrock ile VanEck, WisdomTree (WT.N), Fidelity, Bitwise, Grayscale Investmens ve Invesco, spot Bitcoin ETF’si için SEC’e başvuru yapan firmalar arasında yer almıştı. Başvuruların onaylanması, kripto piyasasını hareketlendirdi. Kararın ardından Bitcoin, yaklaşık yüzde 1 artışla 45 bin 729 dolardan işlem gördü. Bitcoin’den sonra, mayıs ayında Ethereum spot ETF’sinin onaylanacağı olasılığının fiyatlanması da, dünyanın en büyük ikinci kripto varlığında ralliye sebep oldu. Ethereum dün yüzde 8 artışla 2 bin 580 dolara ulaştı.

Mayıs ayında bir Ethereum spot ETF’sinin onaylanacağı olasılığının fiyatlanması, dünyanın en büyük ikinci kripto varlığında ralliye sebep oldu.

CoinTR Araştırma Departmanı’nın Hürriyet’e ilettiği bilgilere göre, karar sonrası kripto para piyasasının toplam piyasa değeri 1.71 trilyon dolar seviyesine ulaştı. Bitcoin’in piyasa değeri 900.7 milyar dolara, Ethereum’un piyasa değeri ise 310.1 milyar dolara ulaşmış durumda.

Bitcoin’den ana akıma ilk adım

Haberin Devamı

DOLAR 30 TL’Yİ AŞTI

KURDAKİ hareket hızlandı. Dolar/TL dün sabah 30.0132 seviyesini test ederek tarihi zirveyi gördü. Geçen yılın tamamını yüzde 36.6 kayıpla kapatan TL, 2024 başından bu yana da yüzde 1.3 değer kaybetti. Euro/TL de tarihi zirvesini 33.1077 TL’ye taşıdı. Kurdaki hareketi Hürriyet’e değerlendiren İnfo Yatırım Stratejisti Çağlar Toros, döviz kurlarındaki bu hareketliliğin beklenen bir gelişme olduğunu anlattı. “Ücret artışları olduğu için kurdaki yukarı gidiş çok normal. Dolar endeksi de yukarı gidiyor. Buradan kaynaklı da yukarı gidiş var” diyen Toros, “OVP’de verilen rakamlara bakıldığında da dolar/TL ortalamasının yıl sonu 40’ın üzerinde olması bekleniyor. OVP’yi baz alırsak, yukarı yönlü hareket devam edecek gibi duruyor” diye konuştu.

Haberin Devamı

Hürriyet’e konuşan Trive Yatırım Araştırma Direktörü Dr. Tuğberk Çitilci de hareketliliğin piyasa açısından şaşırtıcı olmadığını kaydetti.

 

 

BAKMADAN GEÇME!