Bitcoin Tesla etkisiyle bir rekor daha kırdı

Güncelleme Tarihi:

Bitcoin Tesla etkisiyle bir rekor daha kırdı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 23, 2021 07:00

Geçen hafta 50 bin dolar seviyesini geçen kripto para birimi Bitcoin, pazar günü de 58 bin doları aşarak yeni bir rekor kırdı. Bitcoin böylece Ocak’tan bu yana yüzde 90’luk artışla toplam piyasa değerini 1 trilyon doların üzerine taşıdı.

Haberin Devamı

Son artış Tesla ve diğer büyük şirketlerin Bitcoin ile ödeme kabul etme kararı sonrasında gerçekleşti. Bitcoin’in yıl başındaki değer 28 bin 900 dolar civarındaydı. Ocak başında 40 bin doları aşan kripto para, ay sonunda 30 bin dolara kadar gerilemişti.

PANDEMİ ETKİSİ

Bitcoin fiyatlarındaki son artışta büyük şirketlerin bunu ödeme aracı olarak kabul etmesinin etkisi var. Elon Musk geçen hafta elektrikli otomobil şirketi Tesla’nın 1.5 milyar dolarlık Bitcoin aldığını açıklamıştı. Mastercard da Bitcoin’i ödeme aracı olarak kabul etmeye hazırlanırken dünyanın en büyük fon yöneticisi olan Blackrock dijital para birimini kullanmanın yollarını aradıklarını duyurdu.

Bitcoin Tesla etkisiyle bir rekor daha kırdı

Haberin Devamı

Artışta insanları fiziksel alışverişten uzaklaştırıp dijital alışverişe yönlendiren koronavirüs pandemisinin de etkisi oldu. Bitcoin’e şüpheyle yaklaşanlar ise bunun bir para biriminden çok spekülatif bir ticaret aracı olduğunu düşünüyor. Onlar arasında yer alan ekonomist Nouriel Roubini Bitcoin’in çok az pratik fayda sağladığını ve hisseler gibi temettü getirisi de vaat etmediğini söylüyor. 2012’den beri Bitcoin satın alan ve kâr eden Kurt Wuckert ise “Bitcoin’i merak eden arkadaşlarıma söylediğim tek bir şey var: Evinizin kira parasını değil, bira paranızı yatırın. Ben hep öyle yaptım” diyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!