‘Birlikte mücadele etmeliyiz’

Güncelleme Tarihi:

‘Birlikte  mücadele  etmeliyiz’
Oluşturulma Tarihi: Ocak 26, 2017 21:57

Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, Emitt fuarında birlik ve beraberlik mesajı verdi. Bakan Avcı, “Daha iyi bir dünya için hep birlikte mücadele etmeye, hep birlikte dayanışma içinde dünyayı güzelleştirmeye devam edeceğiz. Turizm artık, turizmden fazla bir şey olmaya başladı” dedi.

Haberin Devamı

DOĞU Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı – EMITT, 21. kez kapılarını açtı. Fuarın açılışını ITE Turkey Turizm & Seyahat & Moda Grup Direktörü Hacer Aydın, ITE Turkey Yönetim Kurulu Üyesi ve YEM Fuarcılık Genel Müdürü Burcu Başer, ITE Group Bölge Direktörü Vincent Brain, Alman Seyahat Birliği (DRV) Başkanı Norbert Feibig, Avrupa Oteli Restoran ve Kafeler Birliği (HOTREC) Başkanı Susanne Kraus - Winkler, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul Valisi Vasip Şahin, Birleşmiş Milletler Turizm Örgütü Genel Sekreteri Taleb D. Rifai ve Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, gerçekleştirdi.

SİZE MİNNETTARIZ

Açılışta konuşan Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, Türkiye’de ne zaman üzücü bir olay yaşansa ilk ses çıkartan kişinin Birleşmiş Milletler Turizm Örgütü Genel Sekreteri Taleb D. Rifai’nin olduğunu söyledi. Bu yüzden Rifai’ye teşekkür eden Bakan Avcı, “Atatürk Havalimanı’na saldırı gerçekleştiği zaman, ‘Şimdi Türkiye’ye gitmek zamanıdır’ diyen Talep Rifai’dir. Türkiye 15 Temmuz’da, akıl almaz bir hain saldırıyla karşılaştığı zaman beni telefonla arayıp ‘Sözleştiğimiz gibi 22’sinde Madrid’e protokol imzalamaya geliyorsunuz değil mi Sayın Bakan?’ diyen, Rifai’dir. 22 Temmuz’da Madrid’e gittiğimizde, uluslararası medyayı toplayıp ‘15 Temmuz’dan sonra yurtdışına çıkan ilk hükümet temsilcisini dinlemek için, ona sorular sormak için işte size fırsat, buyurun gelin’ diye çağrıda bulunan ve Türkiye’nin gerçekten ne durumda olduğunu, gerçek değerlerini anlatmamıza zemin hazırlayan Talep Rifai’dir. Türkiye size minnettardır” diye konuştu.     

TURİZME KATKI

Haberin Devamı

Fuara katılan konuk bakanlara, uluslararası turizm örgütlerinin temsilcilerine de teşekkür eden Bakan Avcı, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu birliktelik, kendi başına bir mesaj oluşturuyor. Sadece burada olmamız ve birlikte olmamız bile dünyaya verilmiş bir mesaj. Evet, biz buradayız ve daha iyi bir dünya için hep birlikte mücadele etmeye, hep birlikte dayanışma içinde dünyayı güzelleştirmeye devam edeceğiz. Turizm artık, turizmden fazla bir şey olmaya başladı. Turizm aynı zamanda dünyada barışın, huzurun, güvenliğin de zemini olmaya başladı. O bakımdan bugünkü 21. EMITT Fuarı, dünyaya ve dünyayı daha yaşanmaz bir hale getirmek isteyen karanlık güçlere karşı bir meydan okuma. Burada bir medeniyet hamlesi gerçekleşiyor. Bu hamleye, bu harekete, bu mücadeleye katkıda bulunan herkese teşekkür ediyorum. 21. EMITT Fuarı’nın dünya barışına, sadece Türkiye turizmine değil, dünya turizmine katkıda bulunmasını diliyorum” diye konuştu. 

 

Haberin Devamı

YIKICI BİR REKABET DEĞİL

 

BÜTÜN dünyada 1950’lerde 25 milyon olan turist sayısının 1 milyar 200 milyonun üzerine çıktığını anlatan Bakan Avcı, “Bu şu demek; turizm destinasyonu ülkeleri olarak, birbirimizle rekabet etmemize gerek yok. Bu 1 milyar 200 milyon, önümüzdeki dönemde sizlerin de gayretleriyle 2 milyara yaklaşacak. Dolayısıyla her ülke, istediğinden daha fazla turisti ağırlayabilecek imkanlara sahip olacak. Bu yıl Türkiye’ye gelenler, gelecek yıl Tunus’a gidecekler. Bu yıl Filistin’e gidenler, önümüzdeki yıl Makedonya’ya gidecekler. Dolayısıyla dünya barışına, dönüşümlü olarak katkıda bulunacaklar. O bakımdan turizmdeki rekabet, yıkıcı bir rekabet değildir. Tam tersine turizmdeki rekabet, birbirini besleyen ve çoğaltan bir rekabettir” diye konuştu.    

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!