Bira fabrikası en büyük otel oldu

Güncelleme Tarihi:

Bira fabrikası en büyük otel oldu
Oluşturulma Tarihi: Kasım 01, 2012 00:00

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın 2007 yılında ihale ettiği ve 60 milyon 250 bin lira bedelle 49 yıllığına IC Yatırım Holding’in aldığı Bomonti Bira Fabrikası’na 250 milyon Euro’luk yatırımla otel ve kongre merkezi inşa ediyor.

Haberin Devamı

Önümüzdeki mayıs ayında açılması planlanan otelin işletmesini ise Hilton Worldwide yapacak. 35 katlı inşa edilen ve 829 odadan oluşan otel, İstanbul’un en büyüğü olacak. İstanbul Bomonti Otel ve Kongre Merkezi ile aynı kampusta 120 yıllık bira fabrikası restore edilerek kültür sanat ve eğlence merkezi de yapılacak. Öte yandan, projede müze ve sergi alanı yapılması için görüşmeler de sürüyor.
IC Yatırım Holding’in iştiraki Bomonti Uluslararası Kongre Turizm Yatırımları Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Serhat Çeçen, en büyük turizm yatırımlarını gerçekleştirdiklerini söyledi. Şu ana kadar 4 turistik tesisle faaliyet gösterdiklerini anlatan Çeçen, “İstanbul’un en büyüğü olacak otel yatırımımız ile birlikte daimi çalışan sayımız 2 bin 500’e, yatak kapasitemiz de 4 bine ulaşacak. Şu ana kadar turizme 750 milyon dolar yatırım yaptık. Mersin’de de 3 adet tesis için çalışmalarımız sürüyor” diye konuştu. Hilton Worldwide Avrupa Ortadoğu ve Afrika Başkanı Simon Vincent de bu otelin Hilton’un Türkiye’deki tarihinde önemli bir yere sahip olacağını ifade etti.

Haberin Devamı

FABRİKA DÖNÜŞÜYOR

Projenin yer aldığı toplam 166 bin 15 metrekare arazinin 12 bin 715 metrekaresini Bomonti Bira Fabrikası oluşturuyor. Geriye kalan 153 bin 300 metrekarelik alanda ise otel ve kongre merkezi inşa ediliyor. Otelin vizyonunu ve iç dizaynını GA Design of London firması yürütürken, fabrikanın dönüşümünü de mimar Han Tümertekin gerçekleştiriyor. İnşaatı tamamlanmak üzere olan 35 katlı otelde 829 oda ve toplam 6 bin 300 metrekarelik toplantı salonları bulunuyor. Proje Taksim Meydanı’na 3 kilometre uzaklıkta bulunuyor.

Londra’da ve St. Petersburg’da otel planlıyor

SERHAT Çeçen, 5 yıllık hedefleri arasında yeni yatırım araştırmaları da olduğunu ifade ederek, “Londra’da şehir otelciliği yapma fikrimiz var. Mevcut bir otel almayı düşünüyoruz. Bunun için araştırmalarımız devam ediyor. Bir Türk zinciri de Avrupa’ya taşımış olacağız. St. Petersburg’da da araştırmalarımız var” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!