Bir ülke ile daha vize kalkıyor

Güncelleme Tarihi:

Bir ülke ile daha vize kalkıyor
Oluşturulma Tarihi: Aralık 25, 2009 12:09

Türkiye, komşu ülkeler ile ilişkilerde “vizesiz hayat” için çok önemli bir adım daha atıyor. Azerbaycan’la da kısa süreli ziyaretler için vize kalkıyor.

Haberin Devamı

Azerbaycan Dışişleri Bakanı Mehmetyarov ile Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu şu anda Dışişleri Bakanlığı Konutu’nda resmi görüşme yapıyorlar.

 

Yaklaşık bir saat içinde basın toplantısı yapılacak ve Azerbaycan ile Türkiye arasında vizenin kaldırıldığı resmen açıklanacak.

 

Görüşmede, diğer önemli konular ise Türkiye ile Ermenistan arasında imzalanan protokoller ile Karabağ sorununun çözümünde Minsk grubunun geldiği süreç.

 

Türkiye son dönemde yaptığı anlaşmalarla Suriye, Arnavutluk, Libya, Ürdün ve Tacikistan ile vizeyi kaldırdı.

Haberin Devamı

 

Türkiye'ye vize uygulamayan ülke ve özel idare bölgeleri şöyle:

 

Antigua-Barbuda, Arjantin, Arnavutluk, Bahamalar, Barbados, Belize, Bolivya, Bosna-Hersek, Brezilya, Ekvador, El Salvador, Fas, Fiji, Filipinler, Guetemala, Güney Afrika Cumhuriyeti, Gürcistan, Haiti, Hırvatistan, Honduras, Hong Kong, İran, Jamaika, Japonya, Karadağ, Kazakistan, Kırgızistan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Kolombiya, Kore Cumhuriyeti (Güney Kore), Kosova, Kosta Rika, Libya, Makau Özel İdare Bölgesi, Makedonya, Maldivler, Malezya, Mauritus, Nikaragua, Palau Cumhuriyeti, Paraguay, St. Vincent-Grenadines, Singapur, Solomon Adaları, Sri Lanka, Suriye, Svaziland, Şili, Tayland, Trinidad-Tobago, Tunus, Tuvalu, Uruguay, Ürdün, Venezuela.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!