Bir lahmacun 39 lira!

Güncelleme Tarihi:

Bir lahmacun 39 lira
Oluşturulma Tarihi: Haziran 23, 2014 10:45

Bodrum Maçakızı otelde bir lahmacun 39 liraya satılıyor. Yanında ayran içmek isteyen için hesap 50 liraya kadar çıkabiliyor. İstanbul'da ise lahmacunun fiyatı 3 lira ile 6 lira arasında değişiyor. İstanbul Lokantacılar Odası Başkanı Sait Karabağlı, "İnsanlar neden 39 liraya lahmacun yer anlamıyorum" dedi.

Haberin Devamı

Bodrum Maçakızı otelde bir lahmacunun 39 TL’ye satılması yine olay oldu. Sosyal medyada bir vatandaşın 9 lahmacun için 393 lira ödediği hesabın fotoğrafını internette paylaşması gözlerin tekrar lahmacuna çevirdi. Peki ya bir lahmacunun içinde nasıl 39 liralık malzeme olur? İstanbul Lokantacılar Odası Derneği Başkanı Sait Karabağlı, İstanbul’da Lokantacılar Odası’nın tarifesine göre bir lahmacunun 3 ila 6 lira arasında değişen fiyatlara satılması gerektiğini belirtiyor.

Bir lahmacun 39 lira
9 LAHMACUNA 393 TL

3 LİRANIN ALTINDAKİLER YENMEZ

Karabağlı, “3 liranın altındaki lahmacunlar yenecek gibi değil. En lüks yerlerde lahmacunu 6 liraya yiyebilirsiniz” diyor. Hurriyet.com.tr’ye konuşan Karabağlı bir lahmacunun içinde 80 gram malzeme olması gerektiğini bunun 50 gramının ise et olması gerektiğini ifade ediyor. Ayrıca lahmacunun içinde 100 gram kadar da hamur kullanılmalı. Ayrıca Karabağlı, “İnsanlar neden 39 liraya lahmacun yiyor bunu da anlamıyorum” dedi.

Haberin Devamı

4 liraya satılan bir lahmacunda ortalama 2 TL'lik mamül maliyeti var. İşletme maliyetleri fiyatı daha yukarı çekebiliyor.

Bir lahmacun 39 lira

Maçakızı'ndaki lahmacunun fiyatı 39 TL.

İstanbul’un ünlü restoranlarında Lahmacun fiyatları:

Namlı Kebap 5.50

Hacıoğlu 2.95

Adanalı Hasan Kolcuoğlu 4.00

Develi (Etiler) 5.00

Mevlana Pide Fatih 4.00

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!