Bir ihaleye girdi, başına gelmeyen kalmadı

Güncelleme Tarihi:

Bir ihaleye girdi, başına gelmeyen kalmadı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 06, 2009 16:16

Yapımı sırasında bir sürü güçlükle boğuşan ve sonunda da kredi bulamadığı için Seyrantepe stadını bitiremeyen Eren Talu’nun şimdi de Levent’teki iş merkezi ipotek borcu nedeniyle icradan satışa çıkarıldı.

Haberin Devamı

Aslantepe'den fotoğraflar...

Talu’nun Kanyon Alışveriş Merkezi'nin tam karşısında yer alan ve Büyükdere Caddesi üzerindeki iş merkezi, ipotek borcu karşılığında icradan satışa çıkarılıyor. Talu‘nun şirket merkezi olarak kullandığı 9 katlı bina, 15 Eylül’de icra yoluyla satışa sunulacak.

Seyrantepe'de şartlar değişiyor

Milliyet Gazetesi'nin haberine göre, Eren Talu’nun ödeyemediği ipotek borcu karşılığında icra takibi başlatan CH International Acquisition LLC, merkezi Londra’da bulunan bir danışmanlık şirketi. Şirket İngiltere’den Endonezya’ya kadar 22 ülkede faaliyet gösteriyor. Virgin adalarında da temsilciliği olan şirket, hukuk, finans, vergi, yönetim, dış ticaret, şirket birleşmesi, insan kaynakları, çalışma hayatı, bağımsız denetim ve kredi vergileri konusunda danışmanlık hizmeti veriyor.

Haberin Devamı

İçinde kiracısı da var

İki bodrum, zemin, asma kat ve 9 normal kattan oluşan iş merkezindeki 5 kat, her biri 700 bin liralık bedel üzerinden toplam 3 milyon 500 bin liraya satılacak. Satışa çıkarılan beşinci katta Dhabi ErenTalu Alke İnşaat, altıncı katta Ev Türkbükü Turizm ve Ticaret, yedinci katta İnal Hukuk Bürosu, sekizinci katta Dresdnet Bank Türkiye Temsilciliği, dokuzuncu katta da Eren Talu Alke Adi Ortaklığı faaliyet gösteriyor.

Tera İnşaat da vinçlerin kirasını tahsil edemeyince, bir süre önce haciz talebiyle mahkemeye başvurmuştu.  Şantiye cereyanının da kesildiği, elektriğin sadece kule vinçlerin aydınlatmasında kullanılmasına izin verildiği belirtiliyor.

Seyrantepe’de üç kez ihaleye çıkıldı

TOKİ’nin Seyrantepe için açtığı ikinci ihale 27 Ağustos 2007’de yapılmış, ihaleyi Eren Talu ve Alke ortaklığı kazanmıştı. Ortaklık, finansman sıkıntısına düşünce Birleşik Arap Emirlikleri’nden Dhabi/Zarooni’yle ortaklık kurmuş, bu ortaklık sürecinde de gereken kredi bulunamayınca işin daha fazla gecikmemesi için TOKİ, Eren Talu ve ortaklarının sözleşmesini feshetmişti.

Haberin Devamı

TOKİ’nin 27 Temmuz 2009’da açtığı üçüncü ihalede, şartname alan altı şirketten sadece Siyah Kalem Mühendislik şirketi teklif verdi. Üçüncü ihaleden sonra statla ilişkisi fiilen biten Eren Talu, işin yüzde 24’ünü tamamladığını belirterek, bu harcamalarını TOKİ’den geri istiyor. Bazı ifadelere göre Talu’nun TOKİ’den talep ettiği rakam 70 milyon dolar. Talu’nun işçilere ve piyasaya önemli miktarda borcu bulunduğu kaydediliyor. Mali yük altına giren Talu’nun, yaptığı harcamaları geri almak için mahkemeye başvurması bekleniyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!