Bir elektronik devi daha Türkiye'den çekiliyor

Güncelleme Tarihi:

Bir elektronik devi daha Türkiyeden çekiliyor
Oluşturulma Tarihi: Kasım 11, 2013 09:49

Elektronik perakendeciliğinde taşlar oynamaya devam ediyor. Şimdi de 2009 yılında pazara giren Saturn markası Türkiye’den çekiliyor. Halen çalışan beş mağazası kısa bir süre içinde kendisinin de içinde bulunduğu Media-Saturn Holding’in amiral gemisi Media Markt’a dönüşecek.

Haberin Devamı

NELER YAŞANDI

Ekonomist dergisinin haberine göre, Bimeks’in Electro World’ü satın alması ve EnPLus’ın Darty’ye talip olmasıyla dikkatleri tekrar üzerine toplayan sektörde Saturn, tüm mağazalarını kapatıp pazardan çekiliyor. 16 ülkede 890’ı aşkın mağazası ve 65 binden fazla çalışanıyla Avrupa’nın bir numaralı elektronik perakendecisi olan Media-Saturn Holding’in markası olan Saturn’ün şu an beş mağazası bulunuyor. Birkaç ay içinde bu mağazalar kapanıp Media-Saturn Holding’in amiral gemisi olan Media Markt mağazasına dönüşecek. Hatırlanacağı üzere, geçmiş dönemde Best Buy ve Electronic Partner gibi oyuncular pazardan çekilmişti.

BEŞ MAĞAZASI VAR

Media-Saturn Holding’in Türkiye operasyonuna baktığımızda 32 adet Media Markt, beş adet de Saturn mağazasının faaliyette olduğunu görüyoruz. Hatırlanacağı gibi Media Markt Türkiye’ye 2007’de, Saturn ise Türkiye’ye 2009’da girmişti. O dönemde İstanbul’un çeşitli noktalarına “Büyük oyuncular büyük konuşur, büyük konuşmaya geliyoruz” sloganının yer aldığı ilanlar asan şirket, ilk mağazasını 29 Ekim 2009’da Bayrampaşa’da Forum İstanbul’da açmıştı. Dönemin CEO’su Nuri Topatan, yaptığı açıklamalarda Türkiye’nin büyümek üzere belirlenen üç stratejik ülkeden biri olduğunu söyleyerek Saturn’ün hızla mağazalaşacağını dile getirmişti. Fakat aradan geçen dört yılda Saturn sadece altı mağaza açabildi, birini de kapattı.

Haberin Devamı

SADECE MAĞAZA İSİMLERİ DEĞİŞECEK, İŞTEN ÇIKARMA YOK

Öte yandan Media-Saturn Türkiye yönetimi tarafından Ekonomist’e yapılan açıklamada Saturn’un pazardan çekileceği de doğrulandı. Açıklamada, "Dinamik organizasyon yapımızı devam ettirmek, şehrin içinde, kalbinde yer almak ve Türkiye'de marka gücü ve tanınırlığı yüksek olan Media Markt'a daha fazla odaklanmak amacı ile Saturn mağazalarımızı Media Markt olarak değiştirme kararı almış bulunuyoruz. Türkiye’de Media Markt’ın artan pazar payı ve marka bilinirliği göz önüne alındığında yılda bizi ziyaret eden 50 milyon müşterimize çoklu kanal stratejimizle de daha da yakın olacağız.

Saturn mağazalarının Media Markt olarak değiştirilmesi sonucu herhangi bir mağaza kapanması ve işten çıkarma operasyonu yaşanmayacaktır. Müşterilerimize Saturn çatısı altında sunmuş olduğumuz tüm hizmetler ve geçmiş dönemde kazanılmış tüm haklar aynı şekilde Media Markt markası ile devam edecektir." denildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!