"Bir daha madenlerle ilgili o sözü söylemem"

Güncelleme Tarihi:

Bir daha madenlerle ilgili o sözü söylemem
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 14, 2014 13:07

Bir süre önce yaptığı ‘İşçi bulamıyoruz, izin verilsin Çinli işçi çalıştıralım’ sözleri ile gündeme gelen Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası (ZTSO) Başkanı Salih Demir, hurriyet.com.tr’ye yaptığı açıklamada “O açıklama arkadaş ortamında oldu. Bir daha böyle bir çağrım olmaz” dedi.

Haberin Devamı

Aynı zamanda maden şirketi sahibi olan ZTSO Başkanı Demir, geçtiğimiz Kasım ayında, toplam 27 özel maden şirketinin faaliyet gösterdiğini söyleyerek, bu şirketlerin yer altında çalıştırmak üzere toplam 2 bin 500 maden işçisine ihtiyacı olduğunu ifade etmiş, açıklamasının devamında “"Bu gösteriyor ki bizim işsizimiz yer altında çalışmak istemiyor, başka işlere yöneliyor. Onun için yer altında çalışacak olan insanlara ihtiyacımız var. Bu Çinli olur veya başka ülkeden olur. Bu bizim işsizimizi engellemez. Yasalar izin verirse, yer altı yatırımlarında ve kömür üretiminde Çinliler’i çalıştırmak istiyoruz” demişti.

DAKİKA DAKİKA SOMA

‘BİR DAHA BÖYLE BİR ÇAĞRIM OLMAZ’
Demir, Soma’da dün yaşanan ve şimdilik 232 işçinin yaşamını yitirdiği facia ile ilgili derin üzüntü içinde olduklarını ifade etti. Kendi firmalarında da 2 bine yakın kişinin çalıştığını söyleyen Demir, geçtiğimiz Kasım ayında yaptığı ‘Çinli işçi çalıştırmak’ istiyoruz yönündeki açıklamasının spontane bir biçimde arkadaş ortamında yapıldığını ifade etti. Demir, bu açıklamadan sonra işçi açığının giderildiğini kaydetti. Demir, bundan sonra, bu yönde bir açıklamasının olmayacağını söyledi.

Haberin Devamı

Bir daha madenlerle ilgili o sözü söylemem
OMUZ OMUZA ÇALIŞTILAR, YANA YANA GÖMÜLÜYORLAR

‘YAPABİLECEKLERİNİ YAPTIKLARINA İNANIYORUM’
Demir, facianın yaşandığı madeni de 4 yıl önce ziyaret ettiğini kaydetti. Demir, anılan madende gerekli önlemlerin alındığını gördüğünü ifade etti. Demir, madende kazaların kaçınılmaz olduğunu savunarak, Soma’daki facia nedeni ile şirket sahiplerinin yapabileceklerini yaptıklarına inandığını söyledi.

ÇATALAĞZI’NI ALMIŞTI
Salih Demir’in de ortakları arasında bulunduğu Demir Madencilik, geçtiğimiz günlerde özelleştirme ihalesi yapılan Çatalağzı Termik Santrali ihalesini 351 milyon dolara kazanmıştı.

dgokce@hurriyet.com.tr


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!