Binlerce konut mağduru eylem yapacak

Güncelleme Tarihi:

Binlerce konut mağduru eylem yapacak
Oluşturulma Tarihi: Haziran 18, 2017 11:51

ONBİNLERCE aile, yıllardır evlerinin teslim edilmesini bekliyor. Önemli bir kısmı İstanbul Esenyurt bölgesinde bunan projelerden satın aldıkları evleri teslim edilmeyen aileler bugün ortak eylem yapma kararı aldı. Aralarında Fi Yapı, Ukra Yapı, Osmanlı İnşaat, Bulut İnşaat, Uluhan Grup, Saylan İnşaat ve Makrom Yapı'nın da olduğu çok sayıda firma, yıllar önce sattıkları evlerin teslim etmeyince bir dizi dava açıldı ancak, hak sahipleri evlerine kavuşmuş değil.

Haberin Devamı

Esenyurt'ta 2010 yılından bu yana mağdur edilen çok sayıda kişi biraraya geldi. Esenyurt konut mağdurları büyük br protesto yapma kararı aldı. Grubun ilk protestosu bugün saat 13:00'da Esenyurt Nazım Hikmet Bulvarı'nda yapılacak.

Esenyurt konut mağdurları Bulut İnşaat Eviva Gümüş, Eviva Home, Uluhan Gurup Acunkent, Tac Mahal projeleri, Saylan İnşaat, Vera Prestij projesi ve Vera Gurup Vish İstanbul projesinde mağdur edilen vatandaşlardan oluşuyor. Mağdurların evleri 6 yıldır teslim edilmiyor.

Birlik sağlama ve ortak eylem yapma kararı alan Esenyurt konut mağdurlarının yaptıkları açıklamaya göre,  bir sonkasi eylem alanları Esenyurt Belediyesi önü ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Kısıklı'daki evinin önü olacak. Sorunlar çözülene kadar eylemler her haftasonu tekrarlanacak.

 

BAKMADAN GEÇME!