Bill Gates, ’eğlence kralı’ olmak için atağa kalktı

Güncelleme Tarihi:

Bill Gates, ’eğlence kralı’ olmak için atağa kalktı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 06, 2006 00:00

Microsoft Kurucu Başkanı Bill Gates Microsoft oyun konsulü Xbox360 ile uyumlu olan yeni HD-DVD standartında DVD oynatıcı ve film sistemlerini tanıttı. Las Vegas’ta düzenlenen ’Uluslararası Tüketici Elektroniği Fuarı’nın açılışında bir konuşma yapan Gates, Microsoft’un tüketicileri daha çok eğlendirecek ve farklı platformlarda kullanılabilen ürünler yarattığını söyledi.

Gates binlerce izleyicinin katıldığı açılış konuşmasında, "İnsanların yeni bilgisayarlar, cep telefonları ve mobil el cihazları satın alırken müzik dinleme, film seyretme, fotoğraf çekme gibi özellikler aradığı günümüzde, eğlence içerikli ürünleri çoğaltmanın zamanıdır" dedi.

YENİ AMAÇ EĞLENCE: Microsoft’un; herkesin her yerden, bütün dijital cihazlarla biribiriyle iletişim kurması gibi bir amacı bulunuyor. Bu amaç doğrultusunda .net stratejisini oluşturan Microsoft, aynı zamanda daha eğlenceli içerikler oluşturmak ve bu içeriklere ait standartların diğer dijital ürün üreticileri tarafından kullanılması için de çaba gösteriyor.

WINDOWS VISTA GELİYOR: Microsoft’un dijital cihazları daha basit ve eğlenceli hale getirme amacının bir parçası olarak "Windows Vista Media Center Kişisel Bilgisayar" geliştirildi. Bill Gates Vista’nın, 2006 yılının ortasında piyasaya sürüleceğini ve Vista’nın evdeki diğer dijital cihazlarla kablosuz ortamda iletişim kurabilecek bir kişisel bilgisayar olduğunu söyledi. Microsoft’un geliştirdiği yeni içerikte ayrıca güncellenmiş medya oynatıcı, kişiselleştirilmiş televizyon ve kablo kart teknolojisi ile çalışan High Definition (HD) video bulunacak. Vistalar Dell, HP, Gateway gibi tanınmış PC şirketleri tarafından piyasaya sürülecek.

XBOX İÇİN HD DVD: Microsoft eğlence sektöründe hızlı büyüyor. Microsoft tarafından geçtiğimiz ay piyasaya sürülen eğlence ve oyun konsülü Xbox360’ın Haziran sonuna kadar 5.5 milyon adet satması bekleniyor.Gelecek 6 ay içinde Xbox360 için 50 yeni HD DVD üretilecek ve yine Haziran ayında Xbox 360’ın harici sürücüsü piyasaya sürülecek. Microsoft’un MTV Networks ile yaptığı işbirliği anlaşması bulunuyor. Bu anlaşma sonucu Windows Medya Oynatıcı 11 sahipleri özel MTV programlarına ve 2 milyon şarkıya ulaşabilecek.

PC CEBE GİRECEK: Microsoft desteği ile piyasaya sürülecek yeni ürünlerden birisi de Windows tabanlı Treo akıllı el cihazı olacak. Palm tarafından üretilecek yeni el cihazına video filmi yüklemek, yüksek görüntü kalitesinde televizyon programları seyretmek mümkün olacak. Windows Media Center Edition tabanında çalışacak eğlence amaçlı küçük PC’nin maliyeti 1000 doların altında olacak.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!