Bilinçli annelere 'ekosistem' desteği

Güncelleme Tarihi:

Bilinçli annelere ekosistem desteği
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 13, 2015 01:01

Boğaziçi Üniversitesi Vakfı ve Nutricia Anne Bebek Beslenmesi, Türkiye’de anne bebek sağlığının gelişimine destek olmak için bir sosyal sorumluluk projesi başlattı. Danone Ekosistem Fonu’nun desteğiyle yapılacak proje ile 3 yılda 120 bin anneye ulaşılacak.

Haberin Devamı

Türkiye anne bebek sağlığı açısından riskli ülkeler arasında yer alıyor. 0-5 yaş arası her 10 çocuktan birinde bodurluk görünüyor. İlk 6 ay, sadece anne sütü ile beslenmesi gereken bebeklere iki aylıkken ek gıda veriliyor, çocuklar anne sütü mucizesinden yeterince faydalanamıyor.

Bu tablonun iyileştirilmesi için Nutricia Anne Bebek Beslenmesi, Mucize Annelik Okulu projesini Danone Ekosistem Fonu’nun katkıları ve Boğaziçi Üniversitesi Vakfı işbirliği ile hayata geçirdi. Proje lansmanı, Boğaziçi Üniversitesi Rektörlük Binası’nda Nutricia Türkiye ve Ortadoğu Bölge Başkanı Gamze Çuhadaroğlu ve Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Gülay Barbarosoğlu’nun katıldığı bir toplantıda yapıldı.

Nutricia Türkiye ve Ortadoğu Bölge Başkanı Gamze Çuhadaroğlu, toplantıda proje kapsamında Türkiye’nin dört bir yanındaki 600 hemşireye 25 saat bebek bakımı ve beslenmesi eğitimi verileceğini ve bir de mobil uygulamanın hayata geçirileceğini de belirtti. Çuhadaroğlu, proje için ayrılan kaynağın yaklaşık 1 milyon 600 bin euro olacağını, bütçenin 1 milyon eurosunu Danone Ekosistem karşılarken, 600 bin eurosunu ise Nutricia Anne Bebek Beslenmesi’nin karşılayacağını da belirtti.

Haberin Devamı

Annelik işlevi öğrenilebilir
Kadının anne olma kararıyla ciddi bir yükümlülüğün altına girdiğini belirten Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Gülay Barbarosoğlu ise “Anneliği fedakarlık ve içten gelen bir işlev olarak gören toplumumuzda, kadının üzerindeki yük daha da artmakta. Çocuklarını yeteri kadar destekleyemediğini düşünen, ne yaptığını bilemeyen, soru ve sorunlarına tek başlarına yanıt bulamayan anneler, çaresiz ve güçsüz hissetmekte. Oysa ki annelik işlevi öğrenilebilir” dedi.

BAKMADAN GEÇME!