Bild, ‘Adaları satın’ başlığı attı, Yunanlılar çok bozuldu

Güncelleme Tarihi:

Bild, ‘Adaları satın’ başlığı attı, Yunanlılar çok bozuldu
Oluşturulma Tarihi: Mart 05, 2010 00:00

Alman Focus dergisinin tanrıça Afrodit’i el işareti yaparken gösteren kapağı yüzünden Atina’da kopan gürültü daha dinmeden, Yunanistan’ı kızdıracak bir haber Bild’de yer aldı. Yunanistan’a yardım edilmesine karşı çıkanların görüşlerini sayfalarına taşıyan gazete, “Adaları ve Akropolis’i satın” başlığını attı.

ZOR durumdaki Yunanistan’a maddi destek çıkılmasını onaylamayan Almanlar, Atina’yı kızdırmaya devam ediyor. Alman Focus dergisinin tanrıça Afrodit’i küfür anlamına gelen el işareti yaparken gösteren kapağı yüzünden kopan gürültü daha dinmeden, bu kez de Bild Gazetesi “Adaları ve Akropolis’i satın” başlıklı haberiyle Yunanları kızdırdı.

Bizden para, sizden Korfu

Almanya iktidarda bulunan Hristiyan Demokrat Birlik (CDU) partisi ile koalisyon ortağı Hür Demokrat Parti’nin (FDP) bazı üyeleri, Yunanistan’a borçlarını ödeyebilmesi için görüşlerini okurlarına aktaran Bild’in dünkü sayısında “İflasçı Yunanlılar, Akropolis de dahil adalarınızı satın” başlığını attı. Gazetedeki haberde şu ifadelere yer verildi: “Biraz tuhaf gelecek ama, eğer Yunanlılar’a milyar Eurolar yardımda bulunacak olursak, o zaman bunun karşılığında onların da bize birşeyler vermesi lazım. Mesela Ege’deki bir kaç güzel adayı versinler. Yani biz şöyle demeliyiz, ‘Biz size para verelim. Siz de bize bunun karşılığında Korfu’yu verin’ Adalar gerçekten Yunanlıların en büyük hazinesi. Bakalım Başbakan Merkel, bugün Başbakan Papandreu’yla görüşmesinde ada önerisini gündeme getirecek mi?”

Akropolis 100 milyar Euro

Bild, Akropolis mabedine 100 milyar Euro değer biçerken, Hür Demokratlar partisi miletvekili ve partisinin maliye uzmanı Frank Shefler, “Yunanistan, devlet şirketlerini ve ıssız adalar gibi gayrı menkulleri satışa çıkarsın” ifadesini kullandı. Hristiyan Demokrat milletvekili Marko Vandervic ise “Yunanistan da para desteğine karşılık teminatlar vermeli. Birkaç ada iş yapar” dedi. Almanya Başbakanı Angela Merkel’in Yunanistan’a yardım vaadinde bulunarak hukuka aykırı hareket etmemesi gerektiğini savunan FDP milletvekili ve partisinin maliye uzmanı Frank Schaeffler, “Yunan devleti, firmalara yoğun şekilde iştirak etmekten kaçınmalı ve arsaları, örneğin kimsenin yaşamadığı adaları satmalı” dedi. CDU Başkanlık Divanı üyesi Josef Schlarmann ise “İflasın eşiğine gelen bir kişi, sahip olduğu her şeyi paraya çevirmeli. Yunanistan, bunlara, şirketlere ve kimsenin oturmadığı adalara sahip. Bunları borçları için kullanılabilir” dedi.

Bir adaya 45 milyon Euro teklif eden var

BILD gazetesinin haberinde, Yunan adaların satışı konusunda Almanya’da bir pazarın da mevcut olduğu da belirtilerek, Hamburg kentindeki ‘Vladi Private Islands’ adlı emlak şirketinin bir ada için 45 milyon Euro teklif ettiği belirtildi.

6 bin adadan sadece 227’sinde yaşam var

YILDA ortalama 16 milyon turist ağırlayan Yunanistan, gelirinin yüzde 15’ini turizmden elde ediyor. Yaklaşık 6 bin adanın 227’sinde yaşayanların olduğu belirtilirken, bunların da sadece 78’i 100’den fazla nüfusa sahip. Yunanistan’ın en önemli 10 adası ise şöyle sıralanıyor.
Santorini
Girit
Korfu
Rodos
Mykonos
Paros
Skiathos
Ios
Naxos
Sifnos

Ta Nea ‘Şok’ başlığı attı

YUNANİSTAN Dışişleri Bakanı yardımcısı Dimitris Druças, Bild’in haberine gönderme yaparak “Nasihatı duydum. Biz kimseden para yardımı istemedik” dedi. Yunan medyası da, haberlerinde “Almanlardan kurnaz nasihatler” başlıkları kullandı. Yunanistan’ın en yüksek tirajlı gazetesi Ta Nea’nın dünkü manşeti de ‘Şok’ oldu. Diğer Yunan gazeteleri “3 Mart unutulmayacak gün. Hayatımızı değiştiren tedbirler”, “Allah yardımcımız olsun”, “İflastan kurtulmak için hepimiz daha fakir oluyoruz”, “Devlet iflas etmesin diye Yunanlılar iflas ediyor” manşetleri ile yayınlandı.

Borcu kapatmak için halktan para toplanacak

YUNANİSTAN’da bütçe açığını kapatma çalışmaları çerçevesinde Yunanistan Milli Bankası’nda yardımların toplanacağı bir hesap açılması kararlaştırıldı. Buna göre, Yunanistan Milli Bankası’nda hesap açılacağı, toplanan paranın yalnızca devlet borcunun kapatılmasında kullanılacağı belirtildi. Hesabın yöneticilerinin Cumhurbaşkanı, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri, Meclis Başkanı ve Yunanistan Merkez Bankası temsilcisinin olacağı kaydedildi.

Almanlardan bir sent bile istemiyoruz

YUNANİSTAN Başbakanı Yorgo Papandreu, Almanya’ya yapacağı ziyaret öncesinde spekülatörlerin daha sıkı şekilde kontrol edilmesi çağrısında bulunarak, “Yunanistan Almanlardan bir sent bile istemiyor” dedi. Papandreu, Almanya’nın yapabileceği yardımlarla ilgili “Siyasi destek istiyoruz mali yardım değil. Yunanistan’ın uygun faizle para alabilmeli” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!