Beşiktaş'tan vergi cezası açıklaması

Güncelleme Tarihi:

Beşiktaştan vergi cezası açıklaması
Oluşturulma Tarihi: Ocak 04, 2011 15:32

Beşiktaş Futbol Yatırımları Sanayi ve Ticaret A.Ş, şirkete tebliğ edilen rapora dayanılarak, 2005-2007 hesap dönemleri için KDV yönünden yapılan inceleme sonucunda 9,3 milyon lira vergi aslı ve 42,06 milyon lira vergi ziyaı cezası talep edildiğini bildirdi.

Beşiktaş Futbol Yatırımları'nın Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yayımlanan özel durum açıklamasında, şirkete 2005-2007 hesap dönemleri için tebliğ edilen vergi cezalarına ilişkin bilgi verildi.

Açıklamada, şöyle denildi:

“Şirketimize tebliğ edilen rapora dayanılarak; 2005-2007 hesap dönemleri için KDV yönünden yapılan inceleme sonucunda 9,3 milyon TL vergi aslı ve 42,06 milyon TL vergi ziyaı cezası talep edilmiştir. Söz konusu vergi inceleme raporunda yer alan iddialar ve tarhı istenen vergi aslı, ceza ve gecikme faizlerinin hukuka ve vergi mevzuatına aykırılığı kapsamında şirketimizce dava konusu yapılmış olup, bu konudaki yasal prosedür devam ettirilmektedir.

Öte yandan, Türkiye Büyük Millet Meclisi gündeminde olan ve vergi affını da kapsayan torba yasa tasarısı kapsamında şirketimize re'sen salınan vergi asıllarında ve dolayısıyla vergi ziyaı cezası ve faizlerinde meydana gelebilecek iyileştirmeler ile bunların ödemelerinin taksitlendirilmesi hususlarında şirketimiz lehine oluşabilecek tüm kanuni prosedürler de takip edilmektedir.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!