Bernanke moral verdi borsa 48 bini gördü

Güncelleme Tarihi:

Bernanke moral verdi borsa 48 bini gördü
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 25, 2009 00:00

ABD Merkez Bankası (FED) Başkanı Ben Bernanke’nin global ekonominin derin bir yavaşlamadan sonra toparlanma yolunda olduğunu söylemesi borsalara moral oldu.

Haftanın ilk işlem gününde İstanbul Menkul Kıymetler Borsası (İMKB) rekorunu yenileyerek 48 bin puanı aştı. Dolar 1.47 TL’ye geriledi. Jackson Hole’deki yıllık konferans için hazırladığı konuşma metninde global ekonomi hakkında olumlu ifadeler kullanan Bernanke, toparlanmanın yavaş olmasının beklendiğini ve önünde risklerin olduğunu da belirtti. Bernanke, “Geçen yılki sert daralmanın ardından, ekonomik faaliyetlerin ABD ve dünyanın geri kalanında düzlüğe çıktığı görülmektedir” dedi.

Küresel risk iştahında artış, Bernanke’nin açıklamaları ve ABD konut sektöründen gelen olumlu verilerle geçen haftayı primli kapatan piyasalar, bu haftaya da iyi başladı. Bu olumlu havanın etkisiyle Asya borsalarında yüzde 3’ün üzerinde yükselişler görüldü. İMKB’de ilk seanste 48 bini geçerek, 48 bin 33’e kadar çıktı. İMKB Ulusal 100 Endeksi daha sonra kazançlarını geri vererek biraz geriledi ve günü 47.771 puandan yılın zirvesinden yüzde 1.28 oranında kazançla tamamladı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!