'Beni Sintagma'da asmalarını istemem'

Güncelleme Tarihi:

Beni Sintagmada asmalarını istemem
OluÅŸturulma Tarihi: AÄŸustos 20, 2012 00:00

Yunanistan Maliye Bakanı Yiannis Sturnaras, hükümet ortağı siyasi parti liderlerine "Kendimizi kandırmayalım. Sintagma Meydanı'nda (Atina’da parlamento binasının da bulunduğu merkez meydan) beni asmalarını istemiyorum" dedi.

Haberin Devamı

Sturnaras, To Vima gazetesine yaptığı açıklamada, 'Troyka'nın (Avrupa Merkez Bankası, Avrupa BirliÄŸi Komisyonu, Uluslararası Para Fonu) istediÄŸi 11.5 milyar euroluk yeni kemer sıkma ve tasarruf tedbirlerini almadıkları takdirde, Yunanistan’ın euro bölgesinde kalmasının tehlikeye gireceÄŸini belirtti.Â

"Bunu da hükümet ortağı partilerin liderlerine anlattım. Sintagma’da asılacaklar arasında yer almak istemiyorum" diyen Sturnaras, Yunanistan için tehlike senaryosunu şöyle anlattı:

"Kredi dilimini alamazsak ve bankalara nakit akışı durdurulursa halkta, şirketlerde ve devlette büyük ekonomik sıkıntı belirir. Devlet de memurun emeklinin maaşını ödeyemezse para basmaktan (drahmiye dönmek) başka çare kalmaz".
 
Sturnaras ayrıca "Hayatta kalmalıyız. Euro şemsiyesinin altında kalmalıyız. Çünkü hiç yaşamadığımız bir fakirlikten ancak böyle korunabiliriz" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!