Benetton, ev tekstilini Zorlu Tekstil’den alacak

Güncelleme Tarihi:

Benetton, ev tekstilini Zorlu Tekstil’den alacak
Oluşturulma Tarihi: Ekim 26, 2005 00:00

Zorlu Grubu, Benetton markasının ev tekstili lisansının Yunanistan, İsrail, İspanya ve Portekiz haricindeki ülkeler için Zorlu Grubu’na verilmesi konusunda anlaşmaya varıldığını bildirdi. Zorlu Holding Tekstil Grubu’ndan yapılan açıklamada, Sisley’in ardından Benetton’un da ev tekstili alanındaki dünya lisansının Zorlu Grubu’na verildiği, bu konuda gerekli anlaşmanın Benetton Grubu ve Zorlu Grubu arasında önümüzdeki günlerde imzalanacağı kaydedildi.

DAĞITIM VE PAZARLAMA:

Sisley ile imzalanan anlaşmayla, Sisley’in, ev tekstili sektörüne dünyada ilk kez Zorlu Tekstil Grubu ile girdiği, Sisley markasıyla ev tekstili alanında yapılacak üretim, dağıtım ve pazarlama faaliyetlerinin dünya genelindeki tüm haklarının Zorlu Tekstil Grubu tarafından yürütüleceğine işaret edilen açıklamada, Benetton markalı ev tekstili ürünlerinin üretim, dağıtım ve pazarlama faaliyetlerinin de Yunanistan, İsrail, İspanya ve Portekiz ülkeleri dışında Zorlu Grubu kontrolünde olacağı ifade edildi. Zorlu Holding Tekstil Grubu Başkanı Vedat Aydın, Sisley Casa ve Benetton Home markaları için 2005-2006 yıllarında 15 milyon dolarlık yatırım planladıklarını belirtti.

2006’DA 30 MAĞAZA:

Zorlu Grubu olarak Sisley Casa markasıyla Avrupa’nın önde gelen moda merkezleri Milano, Londra, Paris, Palermo ve Madrid’te beş mağaza açtıklarını ifade eden Aydın, 2006 yılı sonuna kadar Avrupa ülkelerinin yanı sıra Türkiye ve Rusya’yı da kapsayan bölgede 30 Sisley Casa mağazası daha açmayı hedeflediklerini bildirdi. Amerika’da da mağaza açmak için çalışmalar yaptıklarını anlatan Aydın, ‘Eğer bu çalışmalarımız olumlu sonuçlanırsa Amerika’da da 20 Sisley Casa mağazası açmayı planlıyoruz’ dedi. Aydın, Mart 2006’da Türkmenistan da dev bir üretim tesisini açmaya hazırlandıklarını bildirdi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!