Beko: Çin'de fabrika alabiliriz

Güncelleme Tarihi:

Beko: Çinde fabrika alabiliriz
Oluşturulma Tarihi: Eylül 26, 2000 00:00

Haberin Devamı

KOÇ Grubu'na bağlı Beko Elektronik Genel Müdürü Aydın Çubukçu, Çin'de bir-iki fabrika almayı planladıklarını söyledi. Çubukçu, kurdukları Toplam Verimlilik Akademisi'nin açılışında yaptığı konuşmada, Çin'le ilgili olarak, ‘‘ABD ve Uzakdoğu'ya nakliye giderlerinin fazla olması nedeniyle mal satmak çok zor. Oraya mal satacaksanız üretimi orada yapmak zorundasınız. Çin'de fabrika alabilirsek üretimi Çin'de yapacağız’’ dedi.

Çubukçu, 2000 yılı sonuna kadar mobilyadan beyaz ve kahverengi eşyaya kadar çeşitli ürünlerin satılacağı Arçelik Plazalar da açmayı hedeflediklerini belirtti. Çubukçu, ev içindeki cihazların birbiriyle bağlantısının sağlanacağı ve dışarıdan yönlendirileceği bir proje üzerinde de çalıştıklarını açıkladı.

VERİMLİLİK AKADEMİSİ

Beko Elektronik, çalışanların gelişimini sağlamak üzere Toplam Verimlilik Yönetimi (TPM) Akademisi'ni kurdu. TPM Akademisi'nde, bakımcı, operatör gibi Beko çalışanları 20'şer kişilik gruplar halinde 2 aylık eğitime tabi tutulacak. Beko Beylikdüzü tesislerinde ilk TPM Akademisi'ni açan Beko Elektronik Genel Müdürü Aydın Çubukçu, akademi öğrencilerinin ilk dersine de katıldı. Toplam Verimlilik Yönetimi konusuna 1996'dan bu yana 2 milyon dolarlık bir yatırım yaptıklarını söyleyen Aydın Çubukçu, ‘‘Türkiye'de ilk defa Beko tarafından açılan TPM Akademisi'nde elemanlarımızın eğitilmesiyle birlikte üretimde en az yüzde 10'luk bir verim artışı hedefliyoruz’’ dedi. Çubukçu, 1996 yılında başlanan TPM çalışmalarında büyük aşamalar kaydettiklerini, TPM Akademisi'nin de bu aşamalardan biri olduğunu söyledi.’

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!