Beklemedeyiz Merkez

Güncelleme Tarihi:

Beklemedeyiz Merkez
Oluşturulma Tarihi: Mart 13, 2015 01:30

Atılacak somut bir adım açıklanmamış olsa da Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Başçı’nın görüşmesi piyasaya olumlu yansıdı. Dolar dün 2.58 liraya gerilerken sükûnetin gelecek haftaya kadar devam etmesi bekleniyor.

Haberin Devamı

PİYASALARIN merakla beklediği Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı görüşmesinin sonrası dün dolar 2.59 liranın altına indi. Başçı’nın 130 sayfalık sunumu ve Cumhurbaşkanlığı’ndan yapılan Erdoğan’ın faiz hassasiyetinin gözetilmesi açıklamasını ‘nötr’ karşılayan piyasa önümüzdeki haftanın gündemlerine kilitlendi. 17 Mart Salı günü yapılacak Merkez Bankası Para Politikası Kurulu, çarşamba günü gerçekleşecek Amerikan Merkez Bankası (FED) toplantısı ile 20 Mart’taki uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch’in gözden geçirme toplantısı doların seyrini belirleyecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yaptığı ilk açıklamadaki ‘ılımlı’ tavır ise dolardaki sakin seyrin korunmasını sağlayacak.

Önceki güne 2.6440 ile zirveden başlayan dolar gün içinde 2.61 liraya kadar indi. Akşam 20.30’da biten toplantı sonrası Başçı sunumunu Merkez Bankası internet sitesinde yayımladı, Erdoğan ise yazılı açıklama yaptı. Piyasa iki tarafın bir araya gelmesini umut ışığı olarak görürken sonrasındaki açıklamaları da somut adım içermese de olumlu değerlendirdi. Bu değerlendirme düne de yansıdı. Dün dolar 2.59 liradan güne başladı 2.5850’ye kadar geriledi. Aslında dün diğer tüm ülkelerin para birimleri dolara karşı değer kazandı. Ancak TL gelecek haftayı sakince bekleyen piyasa sayesinde en fazla değer kazanan para birimleri içinde yer aldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!