Beam coin nedir? Hangi borsalardan alınır? Beam ne zaman çıktı? Ne iş yapar?

Güncelleme Tarihi:

Beam coin nedir Hangi borsalardan alınır Beam ne zaman çıktı Ne iş yapar
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 17, 2022 20:58

BEAM Coin, Mimble Wimble entegrasyonunu kullanan bir kripto para birimidir. Aynı zamanda hem 0 gizlilik sunan ilk gizlilik odaklı hem de ölçeklenebilirlik bir kripto para birimi olarak dikkat çekiyor. Kullanıcılara ise, kendi verilerini tam kontrol etme yetkisi veren BEAM, bunun karşılığında performansından da ödün vermez. İşte, BEAM coin hakkında merak edilen tüm detayları derledik.

Haberin Devamı

2019 yılının Ocak ayında piyasaya çıkan Beam coin, Mimblewimble entegrasyonu sayesinde büyük ses getirmeyi başardı.

BEAM Coin Nedir?

Beam coin gibi gizlilik özelliği bakımından Mimblewimble kullanan bir diğer kripto para birimi de Grindir. BEAM’den yaklaşık olarak birkaç gün sonra piyasaya giren Grin de temel olarak gizlilik odaklı çalışan bir kripto para birimidir. Beam coin’in en önemli özelliği ise, sunduğu gizlilik özelliği olsa da Beam coin halving de yatırımcılar için çok önemli bir yere sahiptir. Tıpkı Bitcoin Halving’de olduğu Beam’in de belli süreler içinde blok ödülünü otomatik olarak yarı yarıya azalttığı biliniyor.

Beam, hem gizli varlıklar hem de gizli işlemler modeline sahiptir. Bu model, yeni para birimlerini, gayri menkul token’larını, birden çok varlık tipini ve buna benze farklı kripto paraları daha gizli bir hale getirmeyi amaçlıyor. Kurumsal yatırımcılar da dahil olmak üzere pek çok kişi ya da kurum Beam platformunu rahatlıkla kullanarak hem varlıklarını hem de işlemini gizli bir hale getirebilir.

Haberin Devamı

Beam platformu ise, LelantusMW and Mimblewimble platformlarında görev yapan gizli bir DeFi protokolüdür. Kripto paraların ilk senesinde Bitcoin (BTC) işlemlerinin izinin de sürülemeyeceği tahmin ediliyordu. Ama Blockchain analizi geliştiği sürece, işlemlerin de yollayıcılara kadar izinin sürülebileceği de anlaşıldı. Bunun sonucunda gizlilik konusunda çok önemli bir tehdit oluşturdu.

BEAM Coin Hangi Borsalardan Alınır?

Beam Coin’i, Binance, Hotbit, CoinEx, MXC.com, Gate.io ve diğer büyük borsalar üzerinden de üyelik oluşturarak rahatlıkla satın alabilirsiniz. BEAM pek çok borsada BEAM - USDT, BEAM - ETH ve BEAM - BTC işlem çiftleri ile listeleniyor.

BEAM Ne Zaman Çıktı?

Beam Coin, 2019 yılının Ocak ayında piyasaya sürüldü. Beam coin, Mimblewimble entegrasyonu ile çalışarak büyük bir ses getirdi. Beam, sessiz sedasız bir şekilde hayatımıza giren ama çok sağlam bir gizlilik parası ortaya koyan bir projedir. Para piyasaya sürüldüğü için piyasalardan da büyük bir ilgi topladı. Beam projesini kuran core ekibi ise, Alex Romanov, Alexander Zaidelson ve Amir Aaronson gibi güçlü isimlerden oluşuyor. Projenin CEO’su olarak da bilinen Alexander Zaidelson, kariyerine ise, yazılımcı olarak başladı. Aynı zamanda birkaç startupa da danışmanlık hizmeti sağladı. Bunun dışında kişiler arasında dosya paylaşma platformu da Nareos’u kurdu.

Haberin Devamı

BEAM Coin Ne İş Yapar?

Beam Coin, Mimblewimble protokolüne kadar dayanan pek çok yeni kripto paradan birisidir. Monero ve ZCash gibi mevcut gizlilik paralarında bulunan bazı eksiklikleri doldurmayı sağlamak için geliştirildi. Beam’in üstün bir kripto para olma iddiası ile yola çıktığı birkaç farklı özelliği vardır.

Beam’in en önemli özelliklerinin listesinin başında ise daha güçlü gizlilik denetimleri yer alıyor. Diğer gizlilik paralarının, diğer varsayılan olarak gizlilik eklemek dışında sadece özel bir şekilde talep edildiği zaman işlemleri özel bir hale getiren gizlilik modeli tanımladığı görülür. Beam bunun tersine gerçekleştirdiği her işlemi varsayılan olarak gizli bir şekilde yapar. Bu da kullanıcıların, kişisel verilerin tam kontrolünü sağlayabilecek ve hangi bilgilerin herkese açık olarak ayarlanacağını belirleyebilecek tek kişi olduğu anlamına gelir. Diğer blok zincirlerinin yaşadığı ölçeklenebilirlik sorunları ile uğraşırken, Beam ekibi ise sorunu kompakt ve yalın bir blok zinciri ile çözdüklerine inanır.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!