Baysal için bir tutuklama daha

Güncelleme Tarihi:

Baysal için bir tutuklama daha
Oluşturulma Tarihi: Nisan 22, 1998 00:00

Haberin Devamı

Daha önce ‘‘zimmet’’ suçundan toplam 12 yıl, 5 ay hapis, 1.5 trilyon lira para cezasına çarptırılan, Türkiye Kalkınma Bankası (TKB) eski genel müdürü Özal Baysal için yeni bir tutuklama kararı daha çıktı.

TKB Genel Müdürlüğü döneminde yönetim kurulu kararı olmadan usulsüz bono alışı yaparak zimmet suçu işlediği ve bankayı zarara soktuğu gerekçesiyle Baysal'ın yanısıra, dönemin Genel Müdür Yardımcısı Nejat Serçekman, Eski Bankalar Yeminli Murakıbı ve Daire Başkanı Mehmet Halim Şahin, Fon Yönetimi Müdürü Leyla Dolun ve Fon Yönetimi Müdür Yardımcısı Yalkın Uçak hakkında 5-10 yıla kadar hapis cezası istemiyle yeni dava açıldı. Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın ilk duruşmasına sanıklardan Nejat Serçekman ve Leyla Dolun katılırken, Baysal ve diğer sanıklar katılmadı. Sanıklar ifadelerinde suçlamaları kabul etmediler.

Mahkeme başkanı Baysal'ın avukatı Ergün Özer'e müvekkilinin nerede olduğunu ve duruşmaya neden gelmediğini sordu. Özer ise, ‘‘nerede olduğunu bilmiyorum’’ cevabını verdi. Mahkeme heyeti sanık Baysal'ın duruşmalardan kaçtığını ileri sürerek gıyaben tutuklanmasına karar verip duruşmayı erteledi.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!