Bayram ve yılbaşı çakışması piyasayı sevindirmedi

Güncelleme Tarihi:

Bayram ve yılbaşı çakışması piyasayı sevindirmedi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 25, 2006 11:22

Kurban Bayramı ve yılbaşının bu yıl aynı haftaya denk gelmesi nedeniyle alışveriş merkezleri ve perakendeciler, satışları artırmak için çeşitli kampanya ve etkinlikler düzenliyor.

Haberin Devamı

Genel kanının tersine perakendeciler, bayram yılbaşı çakışması nedeniyle iki alışverişten birini kaybettiklerini düşünüyor.

Yaptığı derlemeye göre Kurban Bayramı ve yılbaşı haftasına girilmesine karşın, bu yıl alışveriş merkezleri ve perakende dükkanlarında fazla hareketlilik yaşanmadığı bildirildi.

BİR ARTI BİR İKİ ETMİYOR

Birleşmiş Markalar Derneği (BMD) Başkanı Ali Murad Kızıltaş, perakendecilerin bayramlar ve yılbaşı gibi belli başlı günleri olduğunu belirterek, “Bu yıl maalesef ikisi aynı günlere denk geldi. Bu, iki alışverişten birini kaybetmemiz anlamına geliyor” dedi.

Kızıltaş, bayram alışverişinin Kadıköy, Bakırköy gibi daha çok geleneksel pazar ve piyasalarda, yılbaşı alışverişinin ise daha çok Etiler, Nişantaşı gibi merkezlerde gerçekleştirildiğini ifade etti. Kızıltaş, şunları kaydetti:

Haberin Devamı

“İkisinin birleşmesi sonucunda beklenti, işin daha fazla artması yönünde. Bir taraftan da son haftaya giriyoruz. Şu andaki gidişat çok parlak gözükmüyor. Bir patlama yaşanmış değil. Belki son hafta bir hareketlilik olur. Bu yıl bir artı bir iki olmayacak, ama bayram alışverişi ve yılbaşı alışverişinden daha fazla bir alışveriş yapılacak. Ayrı ayrı baktığımızda da ikisinin toplamından daha az olacak.”

ALIŞVERİŞ MERKEZLERİ CAZİBE MERKEZİ OLMAYA ÇALIŞIYOR

Alışveriş merkezleri bir yandan düzenledikleri çekilişlerle otomobil, televizyon, diz üstü bilgisayar ve fotoğraf makinesi verirken, diğer yandan iç mekan süsleme ve dekorasyonlarıyla fark yaratarak, ziyaretçiler için çekim merkezi olmayı amaçlıyor.

Alışveriş merkezlerinde çocuk ziyaretçiler için de etkinlikler yapılıyor. Alışveriş merkezlerindeki etkinliklerin yanı sıra bazı mağazalar da bu dönemde satışlarını artırmak için indirimler yapıyor. Bazı banka kredi kartı sahiplerine daha çok taksit, puan ya da taksit erteleme imkanı sunuluyor.

KURBANLIK SATIŞI

Kurbanlık satışlarının da yapıldığı M1 Alışveriş Merkezlerinde ayrıca, Real müşterilerinin kurbanlıklarının hijyenik koşullarda kesilmesi ve paketlenmesi de sağlanıyor. Bağışta bulunmak isteyen müşteriler ise kurbanlıklarının bir kısmını TİSVA'ya bağışlayabiliyor.

Haberin Devamı

Migros, Tansaş, MacroCenter mağazaları da Kurban Bayramına yönelik kampanyalar düzenliyor.

www.kangurum.com.tr internet adresinden, Müşteri Hizmetleri Hattı aracılığıyla telefondan, tüm Migros, Tansaş ve MacroCenter mağazalarından ve cep telefonuyla wap.kangurum.com.tr adresinden kurbanlık siparişi verilebiliyor. Bayramın birinci günü kesildikten sonra kolilenen kurbanlar, isteğe göre hayır kurumlarına bağışlanabiliyor, mağazalardan teslim alınabiliyor ya da belirtilen adrese teslim ediliyor.

CARREFOUR, GİMA

CarrefourSA hiper marketlerinde, ücretsiz kurban kesimi ve ücretsiz rezervasyonun yanı sıra internetten kurban satışı ve bağışı yapılabiliyor. Bu kampanya kapsamında satışlarına 19 Aralık 2006 tarihinde başlanan kurbanların kesimi Arefe ve bayram günlerinde gerçekleştirilecek. Kredi kartıyla veya nakit olarak yapılabilecek kurban ödemeleri, Axess kredi kartı ile peşin fiyatına 12 taksitle, HSBC Advantage, Bonus, Maximum, World ve Card Finans ile peşin fiyatına 8 taksitle yapılabiliyor.

Haberin Devamı

İnternetten de kurbanlık alımı ve bağış imkanı sunulan CarrefourSA'da sipariş veren müşteriler, mağazalardan içerisende kurban eti bulunan kolilerini teslim alabilecekler, ya da kurban etlerini çeşitli hayır kurumlarına da bağışlayabilecekler.

Gima, Champion ve Carrefour Expres süpermarketler de mağazalardan, telefonla ya da internetten kurban siparişi alıyor. Siparişler, 19 Aralık ile 30 Aralık 2006 tarihleri arasında Alo Gima'dan, internette sen-al marketten veya Gima, Champion ve Carrefour Expres mağazalarından verilebiliyor.

ALIŞVERİŞ MERKEZLERİ

Akmerkez, daha önceki yıllarda Valerio Festi tarafından yapılan dış mekan ışıklandırmasını bu yıl iç mekana taşıyarak bir “ışık şöleni” yarattı. Akmerkez'de alışveriş yapanlar, aynı zamanda çekilişle otomobil kazanma şansı da yakalayacaklar. 11 Aralık 2006-11 Şubat 2007 tarihleri arasında 100 YTL ve üzerinde alışveriş yapanlar, bir kupon alarak araba çekilişine katılmaya hak kazanacaklar.

Haberin Devamı

Kanyon Alışveriş Merkezinde ise klasik yılbaşı süslemelerinden farklı bir dekorasyon oluşturularak, girişe 7.5 metrelik dev yılbaşı ağacı yerleştirildi. Ayrıca Aralık ayı boyunca alışveriş yapanlar, sürekli canlı müzik izlemenin yanı sıra her an karşılarına çıkabilecek Peri Kızı'ndan şans çikolatası alarak dilek dileme şansına da sahip olacaklar.

Yılbaşı süslemeleriyle dikkat çeken bir diğer alışveriş merkezi Galleria ise Aralık ayı boyunca buz pistinde canlı performans sergileyen Noel Baba Orkestrası, çocuklar için Ayıcık Orkestrası ve 24 metre boyundaki İstanbul'un en büyük yılbaşı ağacı ile yeni yıla ve bayrama hazırlanıyor.

Öte yandan Tepe Nautilus Alışveriş Merkezinde 12 Aralık 2006-12 Ocak 2007 tarihleri arasında Maksimum kredi kartıyla 75 YTL ve üzerinde alışveriş yapanlar, ”Şans Denizi” balık avına katılarak otomobil, televizyon, diz üstü bilgisayar ve fotoğraf makinesi gibi hediyeleri kazanabilecekler.

Haberin Devamı

Yılbaşına yönelik özel bir süsleme kompozisyonu oluşturulan Capitol Alışveriş Merkezinde ise orta alana yerleştirilen kar küresi ile hem büyüklere hem çocuklara hitap ediliyor. Bu küre içine giren misafirler, hem fotoğraf çektirebiliyor hem hediye kazanıyorlar.

Profilo Alışveriş Merkezi de süsleme ve müzik performanslarıyla fark yaratmaya çalışanlardan. Merkezde, yılbaşı-bayram süresince piyano ve gitar dinletileri ile akordeon, keman, gitar ve tumba eşliğinde sunulan folk müziği performanslarına ışıl ışıl ve eğlenceli süslemeler eşlik ediyor.

M1 Alışveriş Merkezlerinde ise ziyaretçileri bekleyen yeni yıl hazırlıklarından en dikkat çekeni Real dilek ağaçları. Çocuk Esirgeme Kurumu çocuklarının zarflara yazdıkları küçük dilekler, Real müşterilerinin yardımlarıyla gerçekleşmeyi bekleyecekler.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!