Bayram tatili turizmcileri sevindirdi

Güncelleme Tarihi:

Bayram tatili turizmcileri sevindirdi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 03, 2000 00:00

Haberin Devamı

Yılbaşı ve bayram tatilinin birleşmesi, çalışanları olduğu kadar turizmcileri de sevindirdi. Tatilini yurtdışında geçirmek isteyenler için dünyanın hemen her yerine turlar düzenlenirken, yurtiçinde tatil yapmak isteyenler de unutulmadı.

Tatilini yurtdışında geçirmek isteyenlerin büyük çoğunluğu Uzakdoğu ülkelerini tercih etti. Tatilcilerin sıcak bölgeleri tercih etmeleri, Uzakdoğu ve Güney Afrika ülkelerine düzenlenen turları doldurdu.

Ze-Tur'dan Zeki Onurlu, tatilin uzun olmasının ilgiyi artırdığını belirterek, her iki tatilin birleşmesinin yurtdışında otel ve ulaşım fiyatlarını artırdığına dikkati çekti:

"THY, bu gibi tatillerde en yüksek ücreti uyguluyor. Bu anlaşılamayan tutum bizi zor durumda bırakıyor. Normalde 300-390 dolar arasında değişen Avrupa uçuşları 600 dolara kadar çıktı. Üstelik satışlarda yüzde yüz garanti istiyor. Satın aldığınız yeri veremezseniz elinizde kalıyor. Özellikle Ankara uçuşunu tercih edenler için THY'nin tekel olması, alternatifi bulunmaması bizi zor durumda bırakıyor."

Onurlu, tatilde ilginin genelde sıcak ülkelerde yoğunlaştığını belirterek, Uzakdoğu, Güney Afrika ülkeleri ve Maldiv adlarında 1.5 aydan bu yana yer bulunmadığını, Mısır ve İspanya'nın ilgide Uzakdoğu'yu izlediğini kaydetti. Bu günlerde daha çok Avrupa ülkesine tur sattıklarını, ABD'ye gitmek isteyenlerin ise hala sınırlı sayıda şansı bulunduğunu ifade eden Onurlu, Paris ve Prag'a ilginin geçen yıllara göre azaldığına dikkati çekti.

Uzakdoğu'ya yoğun talep

Asya Tur yetkilileri de turlara ilginin çok fazla olduğunu belirterek, bayram ve yılbaşı tatilinde hayallere sınır koymadıklarını, dünyada gidilmek istenebilecek hemen her yere tur düzenlediklerini bildirdiler.

Tur ilanları çıktığı günlerde Güney Afrika ve Uzakdoğu turlarının satıldığını belirten yetkililer, 26-27 Aralık tarihlerinde başlayan turlarda sınırlı sayıda yerleri bulunduğunu kaydettiler.

Yurtiçi satışlarının ise Aralık ayı ortasında en yoğun zamanını yaşayacağını belirten yetkililer yer ayırtmak için son günlerin beklenmemesini istediler.

Fiyatlar 500- 3000 dolar arasında

Tatilcilerin süper bir Uzakdoğu gezisi için 3000 dolar ödemeleri gerekiyor. Üstelik Uzakdoğu'da gezilecek yerler için ek ücret alındığıda göz önüne alınırsa epeyce pahalı bir geziye hazırlıklı olmak gerek. Uzakdoğu'ya 1000-2000 dolar arasında değişen turlar da bulunuyor.

Hayallerine gem vurmayanlar için Hindistan, Nepal, Çin, Küba ve Meksika gezileri de 1950-2650 dolar arasında değişen fiyatlarla tatilcilere sunuluyor. ABD gezileri ise 1500-3000 dolar arasında değişen fiyatlarla yılbaşı ve bayramı başka bir kıtada geçirmek isteyenler için hazırlanmış.

Avrupa gezilerinde tek ülke seçeneği yapan tatilciler için fiyatlar 500-1000 dolar arasında değişiyor. Birkaç Avrupa şehrini içine alan geziler ise 1500 dolara satılıyor.

Yurtiçi gezisini seçen tatilciler, beş yıldızlı otellerde Belek'te yılbaşı balosu dahil 5 gün 150 milyon, Bodrum'da 200 milyon, Erzurum-Palandöken'de 160 milyon, Uludağ ve Kartalkaya'da ise 350 milyon ile 250 milyon lira arasında değişen fiyatlarla yılbaşı ve bayram tatilini geçirebilecekler.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!