Bayram için kiralık araçlara hücum başladı

Güncelleme Tarihi:

Bayram için kiralık araçlara hücum başladı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 21, 2010 17:25

Yaklaşan Kurban Bayramı öncesi kiralık araç talebinde büyük bir artış yaşanıyor. Büyük firmalar şimdiden yüzde 90 kapasiteye ulaştılar. Erken rezervasyon kampanyaları ile 39 liraya kadar inen kiralık araç ücretlerinin de bayram yaklaştıkça yükselmesi bekleniyor.

eguler@hurriyet.com.tr

Haberin Devamı

Avis-Budget Türkiye Genel Müdür Yardımcısı İnan Ekici, bayrama doğru kiralık araç talebinin yükseldiğine dikkat çekti. Bayramlar ve  özellikle de önümüzdeki Kurban Bayramı gibi hafta sonu ile birleşen dönemlerde kiralamaların yükseldiğini belirten Ekici, "Birçok kişi iş seyahatlerinde olduğu gibi, tatil amaçlı kiralamalarında da uç ve kirala konseptini seçiyor. Bu sayede maliyet ve zamandan tasarruf ediyorlar" dedi.

Bayram nedeniyle fiyatlarda henüz bir değişiklik yapmadıklarını belirten Ekici, ancak talebin beklentiler üzerinde olması durumunda, bayram öncesi artış yapılabileceğine işaret etti. Ekici, tüketicilere erken rezervasyon yaparak isetedikleri aracı bulamama ihtimalinin önüne geçmelerini önerdi.

Bayram için kiralık araçlara hücum başladı

Haberin Devamı

Ekici, en fazla tercih edilen araçlar konusunda da şunları anlattı:

EKONOMİK GRUP İLK SIRADA

"En fazla talep edilen araç grubu, Fiat Grande Punto ve Ford Fiesta benzeri araçların bulunduğu ekonomik grup. Biraz daha konfor ve geniş iç hacim arayan müşteriler Ford Focus benzeri araçlardan oluşan orta sınıfı tercih ediyor. Lüks araç taleplerinde ise son dönemde ciddi artışlar var. Özellikle Mercedes ve 4x4 araçlar ile bu talepleri de karşılıyoruz."

Eren GÜLER yazıyor
hurriyet.com.tr

Araç kiralama sektörü için 2010 yılının büyümenin hız kazandığı bir yıl olduğunu belirten Ekici, havayolu taşımacılığı ve yolcu hacimlerinde yaşanan artış ile “uç ve kirala” konseptinin yaygınlaşmasının bu büyümein motoru olduğunu kaydetti.

YÜZDE 90 DOLULUĞA ULAŞTIK

Hertz Rent a Car Pazarlama Müdürü Armağan Gül Hidayetoğlu da yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde büyük bir taleple karşı karşıya kaldıklarını söyledi. Daha şimdiden yüzde 90 doluluğa ulaştıklarını belirten Hidayetoğlu, sadece kendilerinde değil tüm sektörde hareket yaşandığını ifade etti.

Geçen sene bayramın kısa olması nedeniyle benzer bir yoğunluk olmadığını fakat bu sefer tatilin 9 gün olması nedeniyle arabası olmayanların kiralık arabaya yöneldiğini belirten Hidayetoğlu, şöyle konuştu:

Haberin Devamı

"Şu anda yüksek bir talep var. Belki araç bulamama gibi bir problem olmaz ama bayram yaklaştıkça fiyatlar yükselecek. Mesela bizde halen düşük sezon fiyatları geçerli. Kasım ayından itibaren ise yükselecek. O nedenle bayram için kiralık araba düşünenler bunu fazla ertelemesin."

Bayram için kiralık araçlara hücum başladı

FİYATLAR 39 LİRADAN BAŞLIYOR

Geçtiğimiz aylarda başlayan erken rezervasyon kampanyasının da çok ilgi gördüğünü belirten Hidayetoğlu, "Önceden rezervasyon yaptıranlar logolu araçları en düşük 39 liraya kiralayabiliyor. Bu fiyatlar bayram için geçerli değil ama bayramda da fiyatlar 49 liradan başlıyor" dedi. Hidayetoğlu, bayramda en çok ilgi gören üç aracın ise Hyundai Getz, Ford Focus ve Ford Fiesta olduğunu belirtti.

Haberin Devamı

Türkiye'de kiralık araç sektörünün son yıllarda iyi gittiğine işaret eden Hidayetoğlu, özellikle uçak biletlerindeki ucuzlama, havayolu yolcusunun artması ve iş seyahatlerinin bu iyileşmede önemli olduğunu vurguladı. Hidayetoğlu, filo tarafında da şirketlerin satın almadan ziyade kiralamaya yöneldiğini, çünkü bu sistemin tüm operasyonel yükleri firmaların üzerinden aldığını söyledi.

Hesaplı kiralık otomobiller hurriyetoto.com’da

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!