Bayram bereketi

Güncelleme Tarihi:

Bayram bereketi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 07, 2018 21:37

9 günlük bayram tatili boyunca 1.5 milyon kişinin tatile gitmesini beklediklerini söyleyen Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği Başkanı Firuz Bağlıkaya, bayramda ortalama 2 milyar TL’lik ekonomik hacim oluşacağını tahmin ettiklerini dile getirdi.

Haberin Devamı

ARİFE gününün resmi tatil ilan edilmesi ve kurban bayramı tatil süresinin 9 güne çıkması seyahat acentelerinin, kurban bayramı turlarına yönelik talebi artırdı. Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği’ne (TÜRSAB) bağlı acentelerin kurban bayramında tatilcilerin güzel bir tatil geçirmesi için yoğun bir çalışma içerisinden olduğunu ifade eden TÜRSAB Başkanı Firuz Bağlıkaya, “Bayram tatili rezervasyonlarında geçen yıla göre bu yıl yüzde 40’a yakın bir artış söz konusu. Şu anda tesislerde doluluk oranları yüzde 95’i buldu diyebiliriz. Deniz, güneş, kum tatilinin vazgeçilmez adresi Ege ve güney sahillerimizdeki tesislerimizde neredeyse boş oda kalmadı” dedi. 

2 MİLYARLIK HACİM
İç turizmde yaşanan bu tabloda erken rezervasyonun payının büyük olduğuna dikkat çeken Bağlıkaya, “Tatilini önceden planlama imkanına sahip olanlar, erken rezervasyonla ucuz tatil yapma fırsatını yakaladı. Ancak, TÜRSAB üyesi bazı acentelerimiz bayramda son dakikaya kalan misafirler için de çok güzel imkanlar sunuyor. Bayramda 1.5 milyon kişinin tatile gitmesini bekliyoruz. Bayramda ortalama 2 milyar TL’lik ekonomik hacim oluşacağını tahmin ediyoruz” diye konuştu.

Haberin Devamı

KARADENİZ İLGİSİ
Uzun süreli bayram tatillerinde daha çok deniz, güneş, kum tatilinin adresi Akdeniz ve Ege sahillerine yoğun talep olduğuna dikkat çeken Bağlıkaya sözlerini şöyle sürdürdü: “En çok Side, Alanya, Manavgat, Belek, Kemer, Fethiye, Çeşme, Alaçatı, Bodrum, Marmaris, Kuşadası, Didim gibi tatil beldeleri talep görüyor. Bayram tatilinde 4-5 günlük tatillerin daha çok tercih edildiğini görüyoruz. Ülkemizde her türlü tatil imkanı mevcut. Yeni yerleri keşfetmek isteyenler kültür turlarına ilgi gösteriyor. Karadeniz yayla turlarına, Kapadokya bölgesine ve Kıbrıs turlarına da ciddi bir ilgi söz konusu. Bu turlarda yüzde 35-40 oranında bir artış görüyoruz.”

OTEL FİYATLARI 200 TL’DEN BAŞLIYOR
ÖTE yandan her keseye uygun tatil alternatifleri bulunduğuna da vurgu yapan Firuz Bağlıkaya, “4 kişilik bir ailenin bayramda 3-4 yıldızlı otelde yapacağı 7 gecelik tatil, 3 bin 500 liradan başlıyor. Yurtiçinde otellerde gecelik fiyatlar 200 TL ile 2 bin 500 TL arasında değişiyor. 

Haberin Devamı

KURLAR ETKİLEMEDİ 
YURTDIŞI turlarda bayramda kurların etkisinin çok fazla olmadığının altını çizen TÜRSAB Başkanı Firuz Bağlıkaya, “Yurtdışı turlarında bu sezon yüzde 35 civarında artış var. Kurban bayramında tatile gidenlerin yüzde 10’u yurt dışını tercih etti. Yurtdışı paket turlarında fiyatlar 140 Euro ile 2 bin Euro arasında değişiyor” dedi.

 

 

SON 24 SAATTE YAŞANANLAR

BAKMADAN GEÇME!