Bayraktar TB3'ten yeni başarı! Teker kesme testinden geçti

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Ekim 20, 2023 14:57

Türkiye'nin yerli ve milli hava araçlarından olan Bayraktar TB3 göklerle buluşmak için gün sayıyor. Baykar Teknoloji Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, Bayraktar TB3'ün ilk teker kesme testini paylaştı.

Haberin Devamı

Dünyada savaş stratejilerini değiştiren yerli ve milli İHA-SİHA'lar her alanda başarılı faaliyetler göstermeye devam ediyor. Kısa pistli gemilerden kalkış ve iniş kabiliyetine sahip olan Bayraktar TB3 ilk teker kesme testini başarıyla tamamladı.

Baykar tarafından milli ve özgün olarak geliştirilen Bayraktar TB3 SİHA, kısa pistli gemilerden kalkış ve iniş kabiliyetine sahip silahlı insansız hava aracı sistemi olarak faaliyete geçecek. Keşif-gözetleme ve istihbarat görevlerinin yanı sıra kanatları altında taşıdığı yerli akıllı mühimmatlarla operasyon icra etme kabiliyetine sahip olacak.

Katlanabilen kanat yapısıyla helikopter gemileri ve uçak gemilerinde kullanıma uygun olarak tasarlanan hava aracı kullanıcıya deniz aşırı görevlerde silahlı insansız hava araçlarıyla operasyon icra etme kabiliyeti sunuyor.

Haberin Devamı

Görüş hattı haberleşmenin yanı sıra görüş hattı ötesi haberleşme kabiliyetine de sahip olan Bayraktar TB3, bu sayede çok uzun mesafelerden kumanda ediliyor.

TEMEL UÇUŞ PERFORMANS KRİTERLERİ

14 Metre Kanat Açıklığı
8.35 Metre Uzunluk
2.6 Metre Yükseklik
1450 Kilogram Kalkış Ağırlığı
125 knots-160 knots TAS Seyir Hızı – Maksimum Hız
280 Kilogram Faydalı Yük Kapasitesi
24+ Saat Havada Kalış Süresi

GELİŞMİŞ ÖZELLİKLER

Kısa Pistli Uçak Gemilerinden Kalkış ve İniş Kabiliyeti
Görüş Hattı ve Görüş Hattı Ötesi Haberleşme
Otomatik İniş ve Kalkış

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!