Baykal'dan kriz için 'Made in Turkey' yorumu

Güncelleme Tarihi:

Baykaldan kriz için Made in Turkey yorumu
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 16, 2001 00:00

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Türkiye'deki durumun ithal bir kriz olmadığını belirterek 'Made in Turkey' yorumunu yaptı.

CHP lideri Baykal, İzmir Sanayici ve İşadamları Derneği'nin (İZİSAD) ''Salı Toplantıları''na konuşmacı olarak katıldı. Baykal, sıkıntıların Türkiye siyasetinin sorumluluğunda ortaya çıkmış ''Made in Turkey'' kriz olduğunu söyledi.

Türkiye'nin 15 yıldır yanlış ekonomi politikalarıyla yönetildiğini ifade eden Baykal, üretim olmadan zenginlik olamayacağını, kurnazlık anlayışıyla ekonomide başarılı duruma gelinemeyeceğini kaydetti.

''Devlete 15 yılda atılan kazıkların tutarının 115 milyar dolar olduğunun işadamlarınca ifade edildiğini'' kaydeden Baykal, şöyle devam etti:

''Enflasyon ve yolsuzlukla mücadele ile özelleştirme, birarada yürütülemiyor. Hükümeti oluşturacak siyasi partilerin programında, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu kurulması gerektiğine ilişkinifade yoktur. Ancak bankacılık sektörünün denetime alınması gerektiğinin bilincinde olan CHP, 18 Nisan seçimleri öncesinde böyle bir kuruluşun gerekliliğinin altını çizmiştir. Üstelik bütün bu konular, IMF niyet mektubunda değil, Türkiye siyasetinde tartışılmalıydı.''

Türkiye'de siyasetin, siyasetçinin kendi hesabına çalıştığı bir iş gibi görüldüğünü, özünü kaybettiğini anlatan Deniz Baykal, Türkiye'nin dolara değil, vatansever siyasetçiye ihtiyacı olduğunu, CHP'nin bugüne kadar olduğu gibi dürüst siyasete sahip çıkacağını söyledi.

CHP Genel Başkanı, gençlerin, siyasetin idealize edildiği gibi yapılmasını istediklerini de belirterek, siyasetin gençleştirilmesinin altını çizdi.

Haberin Devamı

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!