Bayındır, Sagra Gıda'yı Taciroğlu'na emanet ediyor

Güncelleme Tarihi:

Bayındır, Sagra Gıdayı Taciroğluna emanet ediyor
Oluşturulma Tarihi: Nisan 28, 1998 00:00

Haberin Devamı

Kamuoyunun Peysan peynirleriyle tanıdığı Ali Zafer Taciroğlu, Tadelle, Sarelle gibi ürünleri olan Sagra Gıda'ya ortak oluyor. Taciroğlu, halen Bayındır Grubu bünyesinde olan Sagra Gıda'da murahhas üye olacak. Bayındır-Taciroğlu ikilisi, gıda sektöründe yeni atılımlar yapacak.

Dört yıl önce Bayındır Holding'e geçen Sagra Gıda ile Taciroğlu Grubu ortak oluyor. Taciroğlu Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Zafer Taciroğlu, Sagra ile yeni işbirliği çerçevesinde Sagra Gıda'da Murahhas Üye olarak görev alacak. Bayındır ve Sagra, sermaye işbirliğine de gidecek.

Taciroğlu'nun Ünal Sagra'nın Bayındır Holding'e satmasından önce de Sagra ile bir süre ilgilendiği belirtiliyor. Ali Zafer Taciroğlu'nun gıda sektöründe daha da büyümek için böyle bir güçbirliğine gittiği tahmin ediliyor.

Sagra ile Taciroğlu'nun işbirliğinin ayrıntıları, Bayındır Holding Yönetim Kurulu Başkanı Kamuran Çörtük ile Taciroğlu Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Zafer Taciroğlu'nun katılacağı 5 Mayıs'taki ortak basın toplantısında açıklanacak.

Sagra Gıda ile Taciroğlu Grubu arasında kurulacak işbirliği, öncelikle pazarlama ve dağıtımda etkinliğin artırılması, üretimde verimliliğin ve kalitenin yükseltilerek maliyetin düşürülmesini amaçlıyor. İki grup arasındaki işbirliği çerçevesinde, mevcut yatırımların geliştirilmesi ve yeni yatırımlara gidilmesi konularında da güçbirliği yapılacak.

100 MİLYON DOLAR

1936 yılında Ordu'da kurulan Sagra Gıda Sanayi, 1994 yılında Bayındır Holding tarafından satın alındı. Tadelle, Sarelle, Gofy, Sagra'nın Ordu'daki tesisleri, yılda yaklaşık 35 bin ton fındık işleme, 36 bin ton kakaolu ürün üretim kapasitesine sahip.

1997 yılında 80 milyon dolarlık ciro gerçekleştiren Sagra Gıda'nın 1998 için ciro hedefi 100 milyon dolar. Sagra'nın cirosunun yüzde 25'i ise ihracattan kaynaklanıyor. Sagra, fındık ihracatının yanısıra 50'nin üzerinde ülkeye kakaolu ürün gönderiyor. Firmanın kakaolu ürün ihrac ettiği ülkeler arasında Rusya, Özbekistan, Kazakistan, Romanya, Suudi Arabistan, Almanya başı çekiyor. ABD ve Çin de ihracat yaptığı ülkeler arasında. Yaklaşık 1500 kişinin çalıştığı Sagra'nın 70 distribütörü. 400'e yakın dağıtım aracı ve 300 Sagra Spesiyal mağazası bulunuyor.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!